News

Klaus Iohannis, apel la autorități după ce patru copii au fost luați de viitură. Mesajul președintelui

01.06.2019 | 16:40
Klaus Iohannis apel la autoritati dupa ce patru copii au fost luati de viitura Mesajul presedintelui

Klaus Iohannis reacționează, după tragedia produsă în urma fenomenelor meteorologice extreme de care am avut parte vineri, 31 mai. Președintele României a transmis un mesaj ferm către autoritățile țării noastre, după ce patru copii au fost luați, la propriu, de ape, în județul Prahova.

Comunicatul președintelui Klaus Iohannis

Într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă, 1 iunie 2019, șeful statului își exprimă regretul față de incidentul nefericit care le-a adus sfârșitul celor patru copii. Totodată, Klaus Iohannis îndeamnă la elaborarea de urgență a unor strategii, pentru ca, pe viitor, astfel de situații tragice să fie evitate.

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin” , se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a transmis un comunicat de presă, după ce patru copii și-au pierdut viața, din cauza furtunilor. Sursa foto:G4media
Klaus Iohannis a transmis un comunicat de presă, după ce patru copii și-au pierdut viața, din cauza furtunilor. Sursa foto:G4media

Klaus Iohannis solitictă măsuri urgente, după fenomenele extreme din ultimele zile

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare” , mai transmis președintele României, Klaus Iohannis.

Reamintim că în cursul zilei de vineri, 31 mai, patru copii și-au pierdut viața într-un mod tragic, după ce casa în care se aflau împreună cu mama lor, a fost pur și simplu rasă de pe fața pământului. De altfel, din respectiva construcție nu a mai rămas decât temelia.După ore întregi de căutări, echipele de salvatori au reușit să găsească astăzi trupurile neînsuflețite ale trei dintre copii, dispărute în urma furtunii puternice, care în doar câteva zeci de minute a măturat totul în cale.