News

Klaus Iohannis cere demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, pentru modul în care acesta a gestionat cazul Caracal

30.09.2019 | 20:30
Klaus Iohannis cere demisia sefului DIICOT Felix Banila pentru modul in care acesta a gestionat cazul Caracal

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care a cerut demisia procurorului șef al DIICOT, Felix Bănilă, pentru modul în care acesta a gestionat cazul Caracal. Șeful statului a lansat, totodată, un atac la adresa guvernului Dăncilă, pe care îl vede responsabil pentru decredibilizarea instituțiilor statului.

Klaus Iohannis, declarații despre cazul Caracal

“Nu mă voi referi la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme și nici la încercările disperate ale PSD de a se agăța de putere. Mă voi referi la o altă problemă gravă. Au trecut 2 luni de la tragedia din Caracal. Atunci am convocat CSAT, am indicat în mod explicit măsurile care trebuie luate de Guvern și am solicitat acțiuni clare. Am tras semnale de alarmă către cei din instituțiile statului că au obligația de a proteja cetățenii. E revoltător modul în care unele instituții publice au reacționat în ultima săptămână, atât în cazul Caracal, cât și în cel din Dâmbovița.

Am vîzut reacții întîrziate și gesturi publice scandaloase, care denotă lipsă de preocupare pentru victime și familii. Ce s-a întâmplat cu una dintre familiile din Caracal e un exemplu de așa nu. Este păcat că se girează astfel de comportamente, unde victimele sunt tratate cu brutalitate și infractorii cu mănuși. Aceste lucruri sunt legate de o guvernare care a avut drept prioritate salvarea infractorilor. PSD va plăti politic pentru aceste greșeli majore. Vor plăti la vot și vor rămâne în istorie drept guvernarea catastrofală care a protejat infractorii”, a spus Klaus Iohannis.

Felix Bănilă, șeful DIICOT, lămuriri suplimentare despre situația familiei Melencu! Felix Bănilă
Klaus Iohannis a cerut demisia lui Felix Bănilă, șeful DIICOT. Sursa foto – facebook

Klaus Iohannis îi cere demisia șefului DIICOT

“Azi mă refer și la DIICOT, instituție care ar fi trebuit să aducă un plus de credibilitate. Sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Modul în care lucrurile s-au desfășurat până acum nu face decât să genereze suspiciuni și neîncredere. Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă să își dea demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT. E nevoie de o astfel de schimbare petnru a recredibiliza această instituție.

Îi amintesc prim-ministrului că are sarcina de a guverna și nu de a face turnee electorale externe, care nu aduc niciun beneficiu României. Acest guvern incompetent și-a pierdut majoritatea, iar soluția firească ar fi aceea a demisiei acestui guvern dezastru, dar acest guvern nu a găsit de cuviință să se retragă nici după referendumul  din 26 mai. În același timp, funcționarea instituțiilor nu mai trebuie să fie afectată de cei care conduc. Am ajuns aici pentru PSD a înlocuit profesioniștii cu incompetenți.

Vreau să transmit românilor că statul are nenuimărați profesioniști, iar administrația trebuie repusă pe picioare de un nou guvern, care să își asume o astfel de prioritate”, a mai spus șeful statului.