News

Klaus Iohannis cere prelungirea programului pentru alegerile europarlamentare: „Solicit autorităților să găsească soluții de urgență”

26.05.2019 | 17:15
Klaus Iohannis cere prelungirea programului pentru alegerile europarlamentare Solicit autoritatilor sa gaseasca solutii de urgenta

Cozile imense din fața cabinelor de votare la alegerile europarlamentare au atras furia partidelor de opoziție, care cer prelungirea programului pentru ca toți românii să poată vota pentru Parlamentul European și pentru votul la referendumul privind Justiția. Astfel, pe rând, președintele PMP Eugen Tomac și liderul coaliției USR Plus, Dacian Cioloș, au făcut o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central. Acum, o nouă voce importantă din politică cere guvernului să prelungească programul pentru europarlamentare. Este vorba despre președintele țării, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis sfătuiește românii care stau în cozi să nu se descurajeze cu privire la vot

Într-un mesaj transmis pe contul său oficial de facebook, Klaus Iohannis i-a sfătuit pe români să nu își piardă răbdarea și să stea la coadă pentru a-și exercita dreptul la vot. De asemenea, președintele țării a făcut apel la guvern, pe care îl numește „incompetent”, să facă tot posibilul să găsească soluții pentru ca românii să își exercite dreptul de votare:

„Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional. Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!”, a scris Iohannis, pe facebook.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii care stau la cozi în diaspora *foto: captură facebook
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii care stau la cozi în diaspora *foto: captură facebook

Klaus Iohannis, același mesaj ca cel al lui Dacian Cioloș

Cererea lui Klaus Iohannis este asemănătoare cu cea a fostului premier, Dacian Cioloș: „Date fiind situațiile pe care le întâlnim la mai multe secții de votare, Alianța 2020 USR Plus cere Guvernului să se reunească de urgență pentru a lua toate măsurile necesare în vederea extinderii programului de vot, până la ora 23:00 în loc de ora 21:00. În mod clar acest lucru este necesar la mai multe secții de vot, cozi masive unde oamenii cu siguranță nu vor putea să voteze până la ora 21:00”, a spus liderul Alianței 2020 USR Plus.