News

Klaus Iohannis, comparat cu Hitler de un consilier al Vioricăi Dăncilă. Imaginea scandaloasă distribuită de Dana Varga

05.08.2019 | 21:00
Klaus Iohannis comparat cu Hitler de un consilier al Vioricai Dancila Imaginea scandaloasa distribuita de Dana Varga

Președintele Klaus Iohannis a fost comparat cu Hitler de un consilier al premierului Vioricăi Dăncilă! Inițiativa aparține consilierului pe problematica romă a premierului Viroica Dăncilă, Dana Varga. Aceasta a postat colajul de fotografii pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis, comparat cu Hitler de consilierul pe problematica romă al Vioricăi Dăncilă

Consilierul pe problematica romă de la Palatul Victoria a postat fotografiile în contextul în care în spațiul public a apărut informația potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar fi avut o ședință foto chiar la Palatul Cotroceni.

”Atunci când țara arde și baba se piaptănă!!! Găsiți diferențele, că asemănările se văd cu ochiu liber”, a scris Dana Varga pe pagina sa de Facebook, iar alături a postat imagini cu Klaus Iohannis și Adolf Hitler. Gestul Danei Varga vine la câteva ore după ce au apărut înregistrări cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, cel care spunea despre Holocasutul împotriva Romilor că „de-a lungul timpului au fost momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute“.

Klaus Iohannis comparat cu Hitler de un consilier al Vioricăi Dăncilă
Klaus Iohannis comparat cu Hitler de un consilier al Vioricăi Dăncilă

Ministrul Culturii, declarații controversate despre Holocaust

Prezent vineri la o ceremonie chiar de comemorare a victimelor Holocaustului Romilor, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a făcut o afirmaţie cel puțin controversată, numind evenimentele drept “momente delicate, dar nu dificile sau neplăcute”.

“Faptul că, de-a lungul timpului, au fost şi momente, şi putem să le spunem mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute, momente delicate în care au avut loc anumite lucruri neplăcute şi anumite minorităţi au avut de suferit, ne face să găsim momente cum cel de astăzi prin care să readucem în atenţia nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a afirmat Daniel Breaz, în discursul susţinut la comemorare.

Deputatul PSD Petre Florin Manole, un cunoscut activist pentru drepturile omului, a catalogat afirmaţiile ministrului drept o “gafă clară şi serioasă” ce nu trebuia să fie făcută într-un astfel de moment.

“Nu te poţi adresa cu aceşti termeni într-un astfel de context. Aceştia sunt termeni pentru situaţii normale din viaţa de zi cu zi, Holocaustul este o tragedie internaţională recunoscută ca atare”, a declarat Petre Florin Manole, pentru B1tv. Dana Varga, consiliera premierului pe problematica romă, nu a avut însă nicio reacție la cele spuse de membrul Guvernului.