News

Klaus Iohannis conduce în sondajul pentru alegerile prezidenţiale! Ce se întâmplă cu Liviu Dragnea

31.03.2019 | 14:03
Klaus Iohannis conduce in sondajul pentru alegerile prezidentiale Ce se intampla cu Liviu Dragnea

Președintele României, Klaus Iohannis, ar obține în primul tur al alegerilor prezidențiale un scor de 36%, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile prezidențiale, potrivit ultimul sondaj de opinie efectuat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională.

Klaus Iohannis ar obține în primul tur 36% din voturi, potrivit ultimului sondaj de opinie privind alegerile pezidențiale

Pe locul al doilea în preferințele alegătorilor români, dar la o distanță destul de mare de actualul președinte al României, s-ar poziționa liderul partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, care ar obșine 23% din sufragii.

Călin Popescu Tăriceanu este urmat în topul preyidențiabililor de nimeni altul decât de colegul său din alianța aflată la guvernare! Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, ar primi votul a 15% dintre votanții care ar pune ștampila pe liderul social-democraților, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidențiale.

Sondaj alegeri prezidentiale Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este urmat de Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea in sondajul privind alegerile prezidentiale

Crina Crețu a fost adăugată și ea în sondajul privind prezidențiabilii făcut de Centrul de Sociologie Urbana și Regională

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș ar primi 9% din voturi, iar comisarul european Corina Crețu, trecută și ea în sondajul celor de la Centrul de Sociologie Urbana și Regională, ar atrage la alegerile prezidențiale un scor de doar 6% din intenția de vot.

O veste bună vine de pe urma sondajului de opinie, și anume că cifra românilor care au spus că sunt hotărâți să iasă la vot, la alegerile prezidențiale a crescut cu 8 procente. Astfel, cei care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare, a crescut până la un procent de 74%.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională, la comanda Omnibus, în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților. Trebuie să menționăm că sondajul de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională are o eroare statistică de +/- 3%.