News

Klaus Iohannis consideră pandemia de Covid-19 cea mai dramatică perioadă de după 1989

08.10.2020 | 19:23
Klaus Iohannis considera pandemia de Covid19 cea mai dramatica perioada de dupa 1989
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis consideră pandemia de Covid-19 din România drept cea mai „dramatică perioadă de după 1989”.

Iohannis este, totuși, convins că țara noastră se află pe un drum bun în urma măsurilor luate de Guvernul Orban pentru a combate pandemia.

ADVERTISEMENT

Președintele României a vorbit, din nou, despre digitalizarea României, o prioritate în următorii ani pentru orice țară care vrea să se dezvolte economic.

Klaus Iohannis crede că pandemia e cel mai dramatic moment pentru România

Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”, a transmis Iohannis.

ADVERTISEMENT

Președintele României a menționat, de asemenea, că se pregătesc măsuri de relansare economică pentru a pune bazele unui mod model de dezvoltare al țării noastre.

Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie”, a adăugat Iohannis, conform Jurnalul.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Iohannis a transmis că toți românii ar trebui să se implice pentru a se asigura că România se află pe drumul cel bun în actualul context politic de la nivel european și mondial.

Un stat puternic este un stat care asigură un cadru optim de dezvoltare a democraţiei participative, în care sunt garantate drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este încurajată participarea cetăţenilor, inclusiv la soluţionarea unor probleme care ţin de securitatea naţională.

ADVERTISEMENT

În scopul garantării unui nivel ridicat de securitate şi prosperitate cetăţenilor săi, este necesar ca România să depună eforturi susţinute în scopul de a întări capacitatea administrativă a instituţiilor sale. Acestea trebuie să poată acţiona concertat şi eficient pentru elaborarea şi implementarea politicilor publice şi pentru asigurarea unei dezvoltări durabile cu aplicarea strictă a legislaţiei naţionale şi a directivelor şi programelor UE în materie”, mai spune Iohannis.

ADVERTISEMENT