News

Klaus Iohannis, criticat cu ocazia Summitului de la Sibiu. Președintele, acuzat că divizează România

08.05.2019 | 17:59
Klaus Iohannis criticat cu ocazia Summitului de la Sibiu Presedintele acuzat ca divizeaza Romania

Klaus Iohannis a fost criticat pentru Summitului de la Sibiu. Președintele este acuzat de PSD că se folosește de această ocazie să divizeze România în perioada aceasta. Sibiu este orașul în care președintele României se simte excelent, fiind fost edil al orașului.

Klaus Iohannis, criticat pentru Summitul de la Sibiu

Liderii europeni, șefi ai formațiunilor europene și liberali români vor fi prezenți joi, 9 mai, la întrunirea care va avea loc în orașul în care Iohannis a fost primar. “Ca liberalii să știe exact când trebuie să tacă și când trebuie să vorbească la întâlnirea de mâine, Iohannis va participa azi la şedinţa Biroului Executiv al PNL, chiar dacă prin această participare încalcă din nou Constituția, implicându-se în politică. Concret, Iohannis se folosește de liderii Europei pentru a se promova pe el și pe liberali, căci atât înțelege șeful statului din imparțialitatea la care îl obligă Constituția.

Așa știe Iohannis să fie moderator între instituțiile statului. Și așa știe Iohannis să fie moderator între societate și instituțiile statului. Societate pe care o împarte în răi și buni, în “ai mei” și “ai lor”. Și dacă tot a pornit pe drumul ăsta, Iohannis nu se oprește, așa că va participa de acum încolo și la mitingurile PNL-ului din țară. Să își promoveze referendumul, spune Iohannis, secondat, bineînțeles, de Ludovic Orban”, arată un comunicat de presă al partidului, despre criticile primite de președintele României pentru summitul de la Sibiu de astăzi. Evenimentul s-a organizat cu ajutorul PPE, iar concursul este un cadou de la Donald Dusk pentru Klaus Iohannis în an electoral, mai susțin opozanții președintelui.

Klaus Iohannis, criticat pentru summitul de la Sibiu
Klaus Iohanis, critici din cauza summitul de la Sibiu
Sursa Foto: Hepta

Summitul de la Sibiu

Angela Merkel va fi și ea prezentă joi, la Sibiu, la întâlnirea cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România. Summitul se va încheia cu o conferință susținută de președintele României împreună cu Donald Tusk, președinte al Consiliului European, alături de Jean-Claude Juncker, președinte al Comisiei Europene. Summitul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, având loc în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.