News

Klaus Iohannis, criticat dur de români după ratarea aderării la Schengen: “Ați făcut din România preșul străinilor”

Președintele Klaus Iohannis a fost criticat dur de românii de pe Facebook pentru lipsa sa de reacție în cazul ratării aderării la Schengen.
09.12.2022 | 07:52
Klaus Iohannis criticat dur de romani dupa ratarea aderarii la Schengen Ati facut din Romania presul strainilor
Klaus Iohannis, criticat dur. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii sunt nemulțumiți că acesta nu a ieșit în fața poporului pentru a le vorbi despre situația în care ei consideră că România a fost ”umilită”.

Klaus Iohannis, criticat dur de români

Majoritatea liderilor politici din România au susținut conferințe de presă sau au participat la emisiuni TV unde au comentat situația, însă Klaus Iohannis s-a mulțumit să transmită o reacție scrisă prin intermediul unui comunicat de presă. A postat, de asemenea, un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde a atras criticile.

ADVERTISEMENT

“Felicitări, domnule președinte! Ați mai atins un punct din proiectul pentru țara! Prietenii nu se trădează niciodată, corect?”, a scris un cetățean nemulțumit.

“Ce noroc am avut în perioada asta să va avem în fruntea țării, au mers perfect negocierile cu statele vorbitoare de germană!”, a completat un alt internaut. “În fața presei, la declarații nu aveți curaj să ieșiți, așa e?”, s-a întrebat, retoric, un alt cetățean.

ADVERTISEMENT

“Responsabilitatea acestui eșec, este 100% a dumneavoastră, domnule președinte. Nu încercați să găsiți scuze, nu este nici de formă vreo una!”, “Ați făcut din România preșul străinilor și acum ne mirăm că suntem călcați în picioare”, sau ”Domnule Președinte, sunteți șeful politicii externe țării noastre. Această zi reprezintă încă un cui bătut coșciugului celor două mandate în care ați condus țara asta. Unde practic nu ați făcut nimic”, sunt doar câteva dintre comentariile care au mai apărut pe pagina de Facebook a președintelui.

Internetul a fost împânzit cu mesaje care îndeamnă la boicotul produselor sau firmelor austriece din România. Au fost inițiate inclusiv petiții, care au început să strângă semnături în acest sens, cum este și cea postată pe site-ul www.petitieonline.com.

ADVERTISEMENT

”Invocând pretexte care nu stau în picioare sub nicio formă, Austria a fost singura ţară din Uniunea Europeană care s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

Din rațiuni electorale interne, dar și pentru a forța interesele economice austriece în țara noastră, guvernul de la Viena a reușit să-i supere pe toți membrii Comisiei Europene, care, prin vocea ministrului german de interne, și-au exprimat nedumerirea față de indârjirea și răutatea manifestată pe ultima sută de metri de cancelarul austriac Karl Nehammer.

ADVERTISEMENT

Având în vedere această situație HAIDEȚI SĂ NU MAI CUMPĂRĂM PRODUSE DIN AUSTRIA, SĂ NU MAI ALIMENTĂM DE LA BENZINĂRII AUSTRIECE, SĂ NU MAI FACEM TRANZACȚII LA BĂNCI AUSTRIECE ȘI SĂ NU MAI MERGEM LA SCHI, LA MUNTE, IN AUSTRIA.

Spune NU produselor din Austria! Cumpără românește!”, au transmis inițiatorii petiției.

ADVERTISEMENT