News

Klaus Iohannis, de partea lui Florin Cîțu după demiterea ministrului Nazare: ”Premierul are tot dreptul să-și schimbe echipa”

Klaus Iohannis este de partea lui Florin Cîțu după demiterea ministrului Finanțelor. Președintele spune că premierul are dreptul de a-și schimba echipa.
09.07.2021 | 11:48
Klaus Iohannis de partea lui Florin Citu dupa demiterea ministrului Nazare Premierul are tot dreptul sasi schimbe echipa
ADVERTISEMENT

Prezent vineri la Sofia, acolo unde participă la cel de-al 6-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), Klaus Iohannis a avut o primă reacție față de demiterea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

Șeful statului a adoptat o poziție favorabilă premierului și candidatului la președinția PNL. Preşedintele a afirmat că premierul are dreptul să îşi schimbe echipa când crede că lucrurile trebuie să meargă mai bine.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis îl susține pe Florin Cîțu după demiterea ministrului Nazare: ”Premierul are tot dreptul să-și schimbe echipa”

Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă observă o ruptură între premier și conducerea actuală a PNL după demiterea lui Alexandru Nazare.

Președintele a răspuns că Executivul are tot sprijinul partidului și al coaliției din care a rezultat. Mai mult, acesta spune că Florin Cîțu are tot dreptul de a face remanieri când lucrurile nu funcționează.

ADVERTISEMENT

”Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face.

Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcționare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Cum a explicat premierul Cîțu demiterea ministrului Finanțelor

Alexandru Nazare a fost revocat joi, 8 iulie, din funcția de ministru de Finanțe, iar interimar a devenit chiar premierul. Florin Cîțu a spus că ministrul a refuzat să demisioneze.

Ulterior, într-o conferință de presă, șeful Executivului a expus și o parte dintre motivele care au stat la baza îndepărtării lui Nazare din Guvern.

ADVERTISEMENT

În acest moment, nu există o propunere pentru un nou ministru, iar premierul va prelua interimatul acestei funcții. Motivul pentru această revocare este că ministerul de Finanțe avea multe proiecte întârziate.

”A preferat să fie revocat. Toți membrii coaliției au fost informați marți după-amiază. Cele mai întârziate proiecte sunt la ministerul de Finanțe.

Decizia a fost luată după o analiză făcută la șase luni de zile. Avem proiecte întârziate, sunt importante pentru a atrage fonduri europene, altele ajută la eliminarea evaziunii fiscale.

Eu sunt interimar, în propunerea de revocare am propus să fiu eu interimar”, a declara Florin Cîțu, joi.

Dan Barna, după remanierea lui Nazare: ”Este o decizie internă în PNL”

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a comentat și el subiectul demiterii lui Alexandru Nazare de la Finanțe. În opinia vicepremierului, aceasta e o chestiune ce ține de bucătăria internă a PNL.

”După cum am mai declarat și ieri, premierul ne-a comunicat decizia în urmă cu două zile. Ieri m-a anunțat că a luat decizia de remaiere. Am luat act de această decizie.

Știam că există o serie de probleme de comunicare. Nu vreau să comentez acest lucru. Este o decizie în zona PNL. Nu e nimic de comentat, premierul trebuie să discute cu partidul care a nominalizat ministrul conform protocolului”, a spus Barna, vineri.

ADVERTISEMENT