News

Klaus Iohannis, despre eventualele restricții pentru cei nevaccinați: “Nu putem învinge pandemia prin discriminare”

Klaus Iohannis a vorbit despre eventualele restricții pentru oamenii nevaccinați. Șeful statului a explicat că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare
04.08.2021 | 11:53
Klaus Iohannis despre eventualele restrictii pentru cei nevaccinati Nu putem invinge pandemia prin discriminare
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a vizitat Parcul Natural Comana. La finalul vizitei, șeful statului a susținut o conferință de presă și a răspuns multor întrebări cu privire la pandemie.

Liderul de la Cotroceni a explicat că este necesară îmbunătățirea campaniei de vaccinare. Nu este de acord, însă, cu impunerea vaccinării sau a unor restricții pentru oamenii care nu s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, despre eventualele restricții pentru cei nevaccinați: “Nu putem învinge pandemia prin discriminare”

Klaus Iohannis a explicat că nu acesta este finalul pandemiei. Șeful statului a declarat că oamenii trebuie îndemnați să se vaccineze, iar acest lucru trebuie făcut prin conștientizare: „cred că este foarte important să lucrăm pe partea de conștientizare. Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă lucruri pe care nu le înțeleg”.

„Trebuie să îmbunătățim campania de vaccinare, pentru că pandemia nu s-a terminat. De asta le spun de fiecare dată românilor să se vaccineze, pentru că este important să o facă,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Președintele a precizat că singurul lucru care ar putea să ne ajute să trecem cu bine peste valul patru al pandemiei este vaccinarea. El a subliniat că restricțiile, mai ales cele care nu au explicație, nu ne vor ajuta cu nimic.

„Însă, interdicții neexplicate, după părerea mea, nu ne duc foarte departe. Și chiar dacă este posibil să se introducă restricții în locuri neesențiale, asta nu rezolvă problema,” a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

„Problema se rezolva prin vaccinarea în masă. Noi suntem în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discrimnare. Putem să învingem pandemia prin vaccinare,” a adăugat.

Klaus Iohannis: „Personalul medical este inacceptabil să nu fie vaccinat”

Președintele a vorbit despre valul patru al pandemiei, explicând că va fi influențat de numărul de persoane vaccinate. Totodată, el a asigurat că cei care nu s-au imunizat vor fi cei mai afectați.

ADVERTISEMENT

„Și valul patru, trebuie să o spunem răspicat, este valul care se intinde peste cei nevaccinați. Cei vaccinati nu fac boala cu simptome grele. Foarte rare cazuri care ajung la spital. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Vaccinați-vă!,” a spus acesta.

În plus, Iohannis a făcut unele precizări și cu privire la personalul medical care nu s-a vaccinat: „este o discuție care va fi din ce în ce mai intensă și la noi dacă anumite categorii trebuie obligate. Eu cred, de exemplu, că personalul medical este inacceptabil să nu fie vaccinat. Oamenii se duc la spital să se facă bine. Eu daca merg la spital și contribui mă aștept să fiu tratat ca să plec mai sănătos nu să ma duc acolo și să plec mai bolnav”.

„Este foarte complicat pentru că sunt oameni care din varii motive medicale nu pot fi vaccinați. Am avut mai multe discuții cu medici, cu personal medical în ultimele luni de zile și am întrebat. Adevărul este că în jur de 90% din personalul medical este vaccinat. Și cei care nu sunt vaccinați nu sunt medici sau asistente, este personal auxiliar care nu a înțeles încă importanța vaccinării,” a adăugat președintele.

ADVERTISEMENT