News

Klaus Iohannis despre restricțiile din noaptea de Înviere: “Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele”

21.04.2021 | 14:52
Klaus Iohannis despre restrictiile din noaptea de Inviere Nu ne amestecam in felul in care vor fi organizate slujbele
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a precizat că, în noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se ridică, subliniind că autorităţile nu se amestecă în felul în care vor fi organizate slujbele.

Klaus Iohannis despre restricțiile din noaptea de Înviere: “Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele”

Potrivit președintelui restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de Înviere și au avut loc discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe pentru o cât mai bună pregătire a desfășurării ceremonialelor religioase.

ADVERTISEMENT

“Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine, nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate.

Şi, pot să vă spun, de pe acum, câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanţii Bisericii, în special cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

ADVERTISEMENT

În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge, pur şi simplu, la Biserică.

Deci, repet, în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la Biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina.

ADVERTISEMENT

Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în Biserică.

Creştinii merg la Biserică să ia lumină, să ia Paştele şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială”, a afirmat președintele.

ADVERTISEMENT

Iohannis a ținut să precizeze că există aceste prevederi în Hotărârea de Guvern privind starea de alertă care este în vigoare şi a adăugat că nu vor exista modificări în aceste reglementări.

“Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere, vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la Biserică”, a transmis şeful statului.

ADVERTISEMENT