News

Klaus Iohannis despre revenirea la starea de urgență. Care este evoluția pandemiei în România

26.08.2020 | 20:46
Klaus Iohannis despre revenirea la starea de urgenta Care este evolutia pandemiei in Romania
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că prin măsurile luate de Guvern, evoluția pandemiei este „cât de cât sub control”.

În ceea ce privește revenirea la starea de urgență, șeful statului a spus că activitățile „se pot desfășura cu respectarea normelor specifice”.

ADVERTISEMENT

„Prin măsurile luate, după acel vid legislativ, lucurile nu au revenit la normal, dar cel puțin avem o creștere care este liniară și putem spune că lucrurile sunt cât de cât sub control. Lumea și-a dat seama că nu e de joacă și trebuie să ne protejăm. În aceste condiții probabil nu vom avea creșteri importante și atunci toate lucrurile se pot desfășura cu respectarea normelor specifice”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se arată optimist în privirea revenirii la starea de urgență

Acesta a spus că „deocamdată” previziunile unor specialiști care arătau o creștere mare a numărului de cazuri noi „nu s-au adeverit”.

ADVERTISEMENT

Reamintim faptul că până pe 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Pe teritoriul României, 11.245 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.522 de persoane se află în izolare instituționalizată.

ADVERTISEMENT

36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Mai mult decât atât, în spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.205, iar numărul de teste prelucrate până la această dată este de 1.705.368.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea 25.320 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.886 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 10.434 la cerere.

În București se remarcă în continuare cel mai mare număr de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT