News

Klaus Iohannis duce războiul cu Viorica Dăncilă la alt nivel! A refuzat să o invite la un eveniment

06.05.2019 | 12:26
Klaus Iohannis duce razboiul cu Viorica Dancila la alt nivel A refuzat sa o invite la un eveniment

Lupta politică din România se duce pe toate fronturile. Klaus Iohannis este la cuțite nu doar cu liderul PSD, Liviu Dragnea, ci și cu premierul Viorica Dăncilă, dar asta nu e ceva nou. Războiul a mers atât de departe încât președintele a refuzat să o invite la un eveniment important, mai ales că Guvernul României trebuie să fie reprezentat de cineva.

De ce nu a fost invitată Viorica Dăncilă la summitul de la Sibiu

Viorica Dăncilă a fost ștearsă de pe lista de invitați la Summitul de la Sibiu care va avea loc pe 9 mai, de Ziua Europei. Dăncilă s-a arătat extrem de dezamăgită că nu a primit invitație la evenimentul unde vor fi prezenți șefii de state sau de guverne din Uniunea Europeană și a aruncat câteva săgeți către președinte.

Dăncilă i-a replicat lui Iohannis, având în vedere faptul că nu a fost invitată, că la organizarea acestui summit a contribuit din plin guvernul condus de dânsa și că deciziile care se vor lua în cadrul Consiliului Uniunii Europene întrunit la Sibiu trebuie cunoscute și aprobate și de Guvern, pentru că vor cădea în sarcina acestuia să le aplice.

Klaus Iohannis va prezida summitul de pe 9 mai. Sursa foto: Hepta.ro

Băsescu explică diferența dintre Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene

O explicație despre faptul că Iohannis nu a invitat-o pe Viorica Dăncilă la summitul de la Sibiu a oferit-o fostul președinte Traian Băsescu, care în decursul celor 10 ani de mandat a participat la o serie de astfel de evenimente la nivel european. ”Doamna premier Dăncilă prezidează Consiliul Uniunii Europene (acolo unde merg miniştrii).

Preşedintele Iohannis prezidează Consiliul European, care este altă instituţie. (…) Doamna premier Dăncilă nu va putea fi invitată la lucrările Consiliului European (vezi Tratatul de la Lisabona), dar va putea fi invitată la recepţie şi prezentată de preşedinte”, a scris Băsescu pe Facebook.

În ziua summitului de la Sibiu, PSD are de gând să organizeze, în contra-partidă un miting uriaș la Iași, ca răspuns la faptul că președintele sfidează autoritatea guvernului României.