News

Klaus Iohannis, după ce Rareș Bogdan a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare: ”L-a luat valul”

Klaus Iohannis spune că pe Rareș Bogdan ”l-a luat un pic valul” când a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen.
06.10.2022 | 14:28
Klaus Iohannis dupa ce Rares Bogdan a amenintat cu declansarea unei crize alimentare La luat valul
Klaus Iohannis, după ce Rareș Bogdan a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen: ”L-a luat valul”. Sursa foto
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a reacționat după ce Rareș Bogdan a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen.

Klaus Iohannis, după ce Rareș Bogdan a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen: ”L-a luat valul”

Președintele României participă, joi și vineri, la prima reuniune a Comunităţii Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Praga.

ADVERTISEMENT

Înainte de a intra în sala discuțiilor din Capitala Cehiei, șeful statului a stat de vorbă cu jurnaliștii aflați la locului.

Iohannis a vorbit și despre subiectul aderării României la Spațiul Schengen. Șeful statului a fost întrebat cum comentează poziția europarlamentarului PNL Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Miercuri, liderul liberal a atacat Olanda și Austria și a amenințat că România ar putea bloca transporturile de cereale din Ucraina dacă vor existat state care vor bloca accesul țării noastre în Schengen.

Președintele l-a pus la punct pe europarlamentar. ”Mă gândesc că l-a luat un pic valul”, a comentat Iohannis intervenția acidă a lui Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

”Mă gândesc că l-a luat un pic valul. O așa variantă nu există. Noi, dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Așa ceva iese din orice discuție”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Rareș Bogdan, mesaj dur pentru țările care se opun aderării României la Spațiul Schengen

În urmă cu 24 de ore, Rareș Bogdan a transmis un mesaj foarte dur țărilor care se opun aderării României la Spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Acesta a amenințat, de la microfonul Parlamentului European, că în cazul în care blocarea României va continua, țara noastră ar urma să joace mult mai dur decât a făcut-o până acum.

”De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări. Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect.


Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?”, a spus, miercuri, prim-vicepreședintele PNL.

ADVERTISEMENT