News

Klaus Iohannis este în continuare alături de Guvern! La întâlnirea cu liderii PNL nu s-a mai pus problema remanierii: „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

27.05.2020 | 07:41
Klaus Iohannis este in continuare alaturi de Guvern La intalnirea cu liderii PNL nu sa mai pus problema remanierii Nu pleaca nimeni nu vine nimeni
ADVERTISEMENT

Chiar dacă în ultimele zile părea că Partidul Național Liberal stă pe un butoi cu pulbere, în condițiile în care mai mulți miniștri ai Guvernului Orban au fost criticați atât de parlamentari, cât și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, aceștia invocând în special comunicarea deficitară, în cadrul întrevederii solicitate de Klaus Iohannis nu s-a mai pus problema remanierii. Președintele a ținut să-i asigure pe membrii Executivului de toată susținerea sa și să-i felicite pentru modul în care au gestionat criza provocată de răspândirea noului tip de coronavirus.

Cum a decurs întâlnirea lui Klaus Iohannis cu liderii PNL. S-a discutat despre data alegerilor locale. Nici vorbă de remaniere

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Iohannis le-a transmis liberalilor că perioada dificilă prin care au trecut în timpul pandemiei ar trebui să-i motiveze, având în vedere că, în opinia sa, PSD nu s-ar fi putut descurca mai bine. Totodată, întâlnirea de la Vila Lac a fost un bun prilej pentru participanți de a-și expune, pe rând, punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Cât despre alegerile locale, subiect adus de asemenea în discuție în cadrul întrevederii cu Klaus Iohannis, Guvernul își dorește ca acestea să aibă loc la finalul lunii septembrie sau în prima parte a lunii octombrie. Dacă totul va decurge conform planului, urmează ca scrutinul parlamentar să fie programat pe 6 decembrie.

Liderul deputaților PNL, după întâlnirea cu președintele României: „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

La capătul întrevederii desfășurate marți la Vila Lac, Florin Roman, liderul deputaților PNL, a precizat că nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale. „Nu a fost nicio întâlnire cu cuțitele pe masă”, a transmis parlamentarul.

ADVERTISEMENT

PNL a ieșit cu motoarele turate de la această întâlnire, cu o echipă puternică, unită și consolidată în jurul lui Ludovic Orban / deci nu a fost nicio întâlnire cu cuțitele pe masă cum spun unii, e drept că am servit o cafea și o apă plată!

Nu am discutat nici măcar în trecere despre remaniere, întrucât suntem foarte multumiți de modul în care miniștrii liberali au reacționat în această perioada dificilă. Deci nu pleacă nimeni, nu vine nimeni, iar miniștri își fac datoria cât mai bine omenește posibil!

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru români: scade numărul cazurilor grave de COVID din secțiile ATI, dar și numărul bolnavilor. În schimb crește numărul celor care se vindecă. Suntem pe drumul cel bun, nu ne-am prăbușit ca Italia sau Spania!

Din punct de vedere economic, suntem una din puținele țări din UE cu creștere economică în trimestrul I. Veniturile colectate în aprilie și mai sunt mai bune că cele de anul trecut, din perioada similară. Cuvântul de ordine însă rămâne prudența!

ADVERTISEMENT

În câteva zile, guvernul liberal prezintă un amplu program de revigorare a economiei românești, bazat pe investiții și pe sprijinirea masivă a sectorului privat! În final am o veste proastă și pentru PSD: vor fi în opoziție și în următorii 4 ani!”, a scris Florin Roman pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT