News

Klaus Iohannis explică de ce nu a chemat-o pe Viorica Dăncilă la summit: “Nu e rea voinţă”

07.05.2019 | 16:28
Klaus Iohannis explica de ce nu a chemato pe Viorica Dancila la summit Nu e rea vointa

Președintele Klaus Iohannis și-a motivat gestul de a nu o invita pe Viorica Dăncilă la summitul UE ce va avea loc pe data de 9 mai, la Sibiu. În cadrul unei declarații de presă susținute marți, șeful statului a explicat că fiecare stat prezent la summit va avea câte un reprezentat și, pe cale de consecință, nu este necesară prezența premierului României.

Cum motivează Klaus Iohannis neinvitarea Vioricăi Dăncilă la summitul de la Sibiu

Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm… Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea” , și-a început Klaus Iohannis discursul.

În consecinţă toată discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a Românei. Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important, la agenda strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene, ne întâlnim pentru a da optimism, speranţă, cetăţenilor europeni, acum, în pragul alegerilor europene. Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea, noi avem foarte, foarte mult de lucru, de discutat în Consiliul European. Niciodată nu ne ajunge timpul şi atunci când ne adunăm discutăm la concret, discutăm lucrurile care sunt pe agendă” , a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis, președintele României a făcut un anunț important. Sursa foto:hepta.ro
Klaus Iohannis, președintele României a făcut un anunț important. Sursa foto:hepta.ro

Publicul larg este invitat la concert, în Piața Mare din Sibiu

Totodată, președintele României le-a adresat tuturor românilor invitația de a lua parte la concertul ce va avea loc în data de 9 mai, în Piața Mare din Sibiu, cu ocazia summitului șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Consiliul European de la Sibiu este unul informal, se finalizează fără concluzii şi fără decizii, însă se va finaliza, sper eu, cu o aşa-numită declaraţie, Declaraţia de la Sibiu, care va spune europenilor cum vedem noi viitorul, cum vrem să mergem mai departe, cum vrem să fim solidari cu toţii, cum vrem să facem să funcţioneze Uniunea mai bine. Iar pentru sibieni, pentru musafiri şi pentru oricine altcineva doreşte să participe, în ziua de 9 mai, Primăria municipiului Sibiu organizează aici în Piaţă – şi se vede în spate – un mare concert pentru toată lumea. Deci cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber” ,  a adăugat Klaus Iohannis.