News

Klaus Iohannis, fără adversar în sondajul USR pentru alegerile prezidențiale! Viorica Dăncilă, pe locul 2, Dan Barna, în imediata apropiere

01.10.2019 | 13:03
Klaus Iohannis pare să câștige detașat alegerile. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis este fără adversar în sondajul USR pentru alegerile prezidențiale! Astfel, conform unui sondaj intern al celor de la Uniunea Salvați România, președintele României se află pe prima poziție în preferințele electoraltului. Șeful statului este urmat de premierul Viorica Dăncilă și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna. Abia pe poziția a patra în sondajul USR este poziționat candidatul susținut de ALDE și Pro România, fostul europarlamentar, Mircea Diaconu.

Klaus Iohannis, fără adversar în sondajul USR pentru alegerile prezidențiale!

Klaus Iohannis ar avea nu mai puțin de 40,5% din voturile susținătorilor. Viorica Dăncilă a adunat 21,4%, în timp ce Dan Barna a strâns 19,7%, fiind clasat destul de aproape de candidata social democraților. Mircea Diaconu este departe, cu 7,6% din voturile oamenilor și fără prea multe șanse de a puncta serios în viitoarele alegeri prezidențiale, în ciuda faptului că atât ALDE, cât și Pro România păreau sigure de reușita actorului.

ADVERTISEMENT

”Ieri am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile.

Klaus Iohannis, fără adversar în sondajul USR pentru alegerile prezidențiale! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este favoritul românilor pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto – facebook

Viorica Dăncilă, pe locul 2, Dan Barna, în imediata apropiere

Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR. „Pe aceeași metodologie și cu aceeași casă de sondaje noi aveam 21% cu 2 săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, au fost cel mai aproape”, a declarat un lider al USR pentru Digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că într-un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, primele patru poziții sunt ocupate de Klaus Iohannis -45%, Mircea Diaconu-16,6%, Dan Barna 14,2% și Viorica Dăncilă-12,4%.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri