News

Klaus Iohannis, gafă de proporții! Declarația controversată a președintelui României

20.03.2019 | 15:35

Președintele Klaus Iohannis a făcut o gafă de proporții în cadrul Dezbaterii „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”. Declarația controversată a șefului statului a venit după o întrebare referitoare la unirea cu Republica Moldova.

Klaus Iohannis, gafă de proporții! Ce a spus președintele în legătură cu Republica Moldova

„Este vorba de unirea României cu Moldova, de ce nu s-a făcut în Anul Centenar și de ce nu s-a încercat nimic? Doar numărul 2 a vorbit ceva, însă foarte neclar, și nimeni nu a încercat să facă ceva, un referendum. Parlamentul sunt convins că nu va vota niciodată această Unire, și de asta vă întreb pe dumneavoastră de ce şi când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?”, a fost întrebat președintele.

„Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”, a răspuns la întrebare Klaus Iohannis, validând teoria potrivit căreia peste Prut ar exista un așa-numit „popor moldovean”. Gafa șefului statului a fost remarcată rapid de cei prezenți la dezbatere.

Klaus Iohannis, gafă de proporții! Președintele a făcut o declarație controversată la o dezbatere.
Klaus Iohannis, gafă de proporții! Președintele a făcut o declarație controversată la o dezbatere.

Ce regretă președintele României

La aceeași dezbatere, Klaus Iohannis a vorbit despre unul dintre regretele sale majore din acest mandat la Cotroceni. „Regretul meu din primul mandat, care acum dă să se încheie, este că n-am avut noroc de un Guvern cu care să lucrez împreună şi chiar să ne apucăm să rezolvăm problemele mari ale României”, a spus Iohannis.

„Speranţa mea este că, în al doilea mandat, voi găsi, la momentul potrivit, atunci când vor dori românii, un Guvern cu care să lucrez în aşa fel încât să nu fiu în situaţia destul de penibilă să mă întrebe cineva: ‘da, concret, ce veţi face?’ şi eu să spun că o să îi conving şi vreau chiar să colaborez”, a adăugat președintele, la dezbaterea  „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”.