News

Klaus Iohannis, mesaj ferm: „Rezultatul de la referendum trebuie pus în practică imediat”

04.06.2019 | 11:24
Klaus Iohannis mesaj ferm Rezultatul de la referendum trebuie pus in practica imediat

Klaus Iohannis a vorbit despre importanța implicării societății civile pentru a schimba în bine România și felicită organizațiile nonguvernamentale care s-au implicat în campania de la referendum și cea pentru alegerile europarlamentare. Președintele a lansat un mesaj ferm și a spus că rezultatul de la referendum trebuie pus în practică rapid.

Klaus Iohannis, despre rezultatul de la referendum

Președintele României a participat la un eveniment în Capitală cu reprezentanți ai societății civile și a salutat implicarea ei în alegerile care au avut loc pe 26 mai, dar și pentru a convinge lumea să voteze la referendumul pe justiție, care, conform rezultatelor, va interzice adoptarea de OUG pe legi din justiție precum și grațierea și amnistia infracțiunilor de corupție.

Iohannis remarcă faptul că spiritul civic a devenit și mai prezent în România și că poporul a respins discursul antieuropean prin votul masiv dat pe 26 mai. Iohannis a mai spus că pentru a evolua și pentru a scăpa de amenințările la statul de drept este nevoie de educație, că educația este singurul instrument sigur pentru a merge înainte.

Iohannis salută implicarea societății civile în alegerile din 26 mai. Sursa foto: HEPTA.RO

”Cetățenii au respins discursul antieuropean”

”Spiritul civic a devenit și mai prezent. În România, ca și în alte state, cetățenii au respins discursul antieuropean. Prin aceste alegeri, majoritatea cetățenilor au dovedit că înțeleg pericolele eurofobe, extremiste, naționaliste și populiste. E un moment potrivit să căutăm soluții pentru apărarea valorilor europene, a statului de drept, iar asta e posibil prin educație.

Trebuie să lăsăm generațiilor o tradiție privind implicarea civică. Educația este cel mai sigur instrument pe care îl are societatea, Cetățenii europeni trebuie să fie atenți și pregătiți. Rezultatele din 26 mai au confirmat că lucrurile se pot schimba în timp, în mai bine, însă doar cu o implicare largă din partea cetățenilor. Mă aștept ca cetățenii să se implice. Îi îndemn să aibă așteptări de la cei pe care i-au ales, să îi urmărească și să îi sancționeze. 

Rezultatul de la referendum trebuie pus în practică imediat”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis. Acesta a mai spus că este trist că oamenii se implică pentru a proteja un drept fundamental, dreptul la vot. Acesta a apreciat în final, încă o dată, contribuția societății civile la alegerile anterioare.