News

Klaus Iohannis iese în Piața Universității. Ce face șeful statului în ziua protestului de 10 august. Președintele, nou atac la PSD – Update

10.08.2019 | 12:06
Klaus Iohannis iese in Piata Universitatii Ce face seful statului in ziua protestului de 10 august Presedintele nou atac la PSD  Update

Președintele Klaus Iohannis va ajunge în scurt timp în Piața Universității din București la campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Partidul Național Liberal a început de la ora 11:00 campania de strângere de semnături. “Sunt optimist că voi strânge semnături. Cred că vom ajunge cel puțin la numărul de semnături din 2014″, a spus președintele, în fața jurnaliștilor, la începutul evenimentului.

Update, ora 12.08: Klaus Iohannis a părăsit piața și a făcut declarații la finalul evenimentului: “Am nevoie de acest semnal din partea românilor. Vreau să continuăm împreună, fiindcă împreună trebuie să resetăm statul român. PSD a adus statul român aproape de eșec. Știu cum trebuie să facem și sunt convins că după alegeri voi coagula o echipă puternică din PNL și din partidele de Opoziție prin care să facem România normală. Azi e 10 august, acum un an de zile s-a terminat ceva ce a început frumos. Românii au venit să protesteze pașnic, apoi am avut o tragedie. Guvernul PSD și-a atacat cetățenii cu bâte și gaze. Nu îmi doresc să se întâmple așa ceva niciodată. Trebuie ca evenimentele să fie elucidate, trebuie să vedem cine a dat comanda politică. Îmi doresc mult ca astăzi să fie o manifestare frumoasă, pașnică și guvernul să se abțină de la manifestări de forță și să acționeze cu calm”, a spus președintele. Iohannis nu a dorit să spună dacă va fi prezent azi în Piața Victoriei.

Klaus Iohannis va fi prezent în Piața Universității. Care este motivul

Președintele României Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția țării, joi la Consiliul Național PNL de la Romexpo, iar astăzi va ieși în Piața Universității din București la campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis are nevoie de minim 200.000 de semnături.

Evenimentul de strângere de semnături a început la ora 11:00. În Piața Universității vor mai fi prezenți și alți politicieni, printre care se numără: președintele PNL Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, secretarul general Robert Sighiartău, președintele PNL București Violeta Alexandru, dar și alți președinți ai filialelor de sector ale PNL.

Un an de la protestul în care românii au fost umiliți
Protest 10 august. Diaspora se întoarce acasă. Sursa foto: antena3.ro

Protest uriaș în Piața Victoriei. Diaspora vine acasă

Astăzi este o zi de foc pentru autorități. Se anunță un protest uriaș în Piața Victoriei, dar și în marile orașe ale țării. A trecut un an de când sute de oameni au fost umiliți, bătuți și agresați. Dosarul 10 august nu a găsit niciun vinovat fiind mai degrabă îngropat decât cercetat. Aceeași oameni de anul trecut așteaptă ca cineva să fie găsit responsabil, dar se pare că nimeni nu răspunde penal pentru ce s-a întâmplat pe 10 august 2018.

Protestul din cursul acestei zile este programat pentru ora 17:00, iar peste 250 de mii de oameni sunt așteptați azi în Piața Victoriei. Mai multe pagini de socializare au creat evenimente dedicate protestului, iar oamenii sunt chemați la miting încă de la primele ore ale dimineţii.

„A mai rămas foarte puţin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepţia faptului că Dragnea a intrat la puşcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Şerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleşoianu, iar lista poate continua. În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD şi-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ un an jumătate.”, anunță un eveniment de pe Facebook.