News

Klaus Iohannis iese la atac înainte de referendumul pe Justiție: “La noi, hoții s-au cocoțat în vârful statului”

17.05.2019 | 16:29
Klaus Iohannis iese la atac inainte de referendumul pe Justitie La noi hotii sau cocotat in varful statului
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis iese la atac cu câteva zile înainte de Referendumul pe justiție și vorbește despre o altă formă de hoție, și anume plagiatul! Președintele a lovit grav și în PSD! Șeful statului a fost invitat la Timișoara, la dezbaterea „Become your best! – printr-un învăţământ superior de calitate”, unde a vorbit despre plagiate şi mecanismele prin care pot fi reglate acestea.

Klaus Iohannis a vorbit despre cum ar trebui tratat plagiatul

Șeful statului a declarat, vineri, la Timişoara, întrebat fiind despre plagiate, că ele nu există doar la noi, ci în întreaga lume. În democraţiile consolidate, însă, dacă un politician a plagiat, el pleacă din funcţie. Iohannis susţine că ”la noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului”, plagiatul fiind o formă de hoţie, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

”Mecanismul există, el se numeşte autonomie universitară, dar, până când acest mecanism se autointregeaza, cred că e nevoie de ajutor din partea statului. Plagiatori nu există numai la noi, există şi în altă parte, dar acolo vorbesc de democraţiile consolidate. Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică.

Presedintele Klaus Iohannis crede ca universitatile ar trebui sa scape de plagiatori

”La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului”

Unii chiar cu o carieră briliantă în politică s-au oprit şi au plecat. Nu a fost nevoie de nimeni să le spună să se retragă dacă sunt hoţi. Noi trăim momentan într-o formă de sincopă. La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului. Plagiatul e o formă de hoţie, dacă este tolerată, concluzia politicienilor e că se poate şi mai mult”, a spus Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că problema a apărut în anii 90, când unii politicieni au fost atraşi spre universităţi şi li s-au oferit doctorate. ”Aici, universităţile au tras frâna de mâna foarte târziu. Evoluţia e mai complexă, de lungă durată şi nu se poate spune ok, să se termine cu plagiatul”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României susţine că este nevoie de un mecanism de ”autocurăţire” pe care ar trebui să-l facă universităţile, care ar trebui să elimine ”nu plagiatul, ci plagiatorii”.

ADVERTISEMENT