News

Klaus Iohannis, încă un atac la adresa PSD pe tema Ținutului Secuiesc. Ce acuze aduce președintele. Video

04.05.2020 | 15:49
Klaus Iohannis inca un atac la adresa PSD pe tema Tinutului Secuiesc Ce acuze aduce presedintele Video
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a lansat încă un atac la adresa PSD pe tema Ținutului Secuiesc în declarația de presă în care a anunțat că nu va prelungi starea de urgență.

Klaus Iohannis, încă un atac la adresa PSD pe tema Ținutului Secuiesc

Atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD pe tema Ținutului Secuiesc a venit după ce în Senat a trecut tacit un cod administrativ în varianta UDMR, care prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.

ADVERTISEMENT

”În final, nu pot să nu menţionez o temă care a preocupat pe foarte mulţi: autonomia Ţinutului Secuiesc. Am făcut afirmaţii şi sper să fi fost bine înţeles: eu nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară”, a declarat președintele.

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Posted by Fanatik News on Monday, May 4, 2020

Klaus Iohannis a precizat că are o problemă cu politicienii din PSD care au încercat să promoveze legislaţie care priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT

”PSD este frecvent în situaţia de a promova acte şi legi care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc”

”În Senat a trecut tacit un cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. PSD nu poate să spună că nu a şiut, pentru că a trecut de comisiile Senatului, unde PSD a votat ‘pentru’”, a spus el.

În opinia sa, PSD este frecvent în situaţia de a promova acte şi legi care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc, ori aşa ceva este neconstituţional. ”Nu voi tolera apariţia unor astfel de legi”, a încheiat preşedintele.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc.

Declaraţiile lui au provocat reacţii din partea oficialilor de la Budapesta, inclusiv din partea premierului ungar Viktor Orban, iar opoziţia de la Bucureşti a cerut precizări de la SRI, invocând inclusiv chemarea preşedintelui în Parlament pentru a-şi explica afirmaţiile.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat ce activități se vor redeschide după 15 mai și a precizat ce activități se vor redeschide odată cu această schimbare.

ADVERTISEMENT