News

Klaus Iohannis, indicație clară pentru Ludovic Orban! Fără OUG în cazul alegerilor locale în două tururi

22.11.2019 | 17:40
Klaus Iohannis indicatie clara pentru Ludovic Orban Fara OUG in cazul alegerilor locale in doua tururi
ADVERTISEMENT

Președintele României Klaus Iohannis i-a transmis o indicație cât se poate de clară lui Ludovic Orban! Șeful statului a spus că susține revenirea la alegeri în două tururi pentru primari, dar a precizat că nu ar fi tocmai ideal ca Executivul să adopte o astfel de modificare prin Ordonanță de Urgență. Iohannis a oferit și un motiv pentru care n-ar vrea să se folosească Guvernul de acest OUG.

Klaus Iohannis, indicație clară pentru Ludovic Orban!

”Cu siguranță îmi doresc revenirea la alegeri în două tururi pentru primari. Nu cred că este o soluție grozavă OUG, cum am criticat foarte des desele OUG date de PSD. Cred că este cel mai bine să se discute în Parlament și acolo să se ia o decizie privitoare la alegerea în turul II”, a spus Klaus Iohannis despre alegerile locale din 2020, unele care s-ar putea desfășura în două tururi.

ADVERTISEMENT

“Chiar sunt de părere că trebuie să revenim la alegerea în două tururi pentru primari şi acest lucru sigur se poate rezolva dacă în Parlament se formează o majoritate pentru această opţiune. Alegerea într-un tur nu este, pur şi simplu, potrivită; un primar are nevoie de legitimare puternică prin vot pentru a-şi putea pune în practică proiectele”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Fără OUG în cazul alegerilor locale în două tururi

“Eu cred că cel mai corect este să se dezbată şi să se tranşeze în Parlament. Pentru mine anticipatele sunt prima opţiune, rămân la această idee şi sper să reuşesc să conving cât mai mulţi parlamentari”, a continuat Klaus Iohannis. Șeful statului a tras linie peste campania electorală pentru alegerile prezidențiale și s-a declarat mulțumit. Acesta a transmis că a vizitat 30 dintre județele țării, în campania prezidențială, și a stat de vorbă cu zeci de mii de români.

ADVERTISEMENT

”O campanie pe care eu o consider foarte bună. M-am întâlnit cu aproape 100.000 de oameni, am interacționat cu zeci de mii de români. Românii vor să scape de PSD. Am vizitat aproape 30 de județe. O astfel de campanie e o ocazie de a intra în contact direct cu oamenii și este foarte bine”, a mai spus Klaus Iohannis.