Klaus Iohannis, întâlnire de taină cu liderii PNL. Promisiunea făcută lui Ludovic Orban

Flaviu Popa   
în HotNews
24/11/2020, 21:18
Klaus Iohannis, întâlnire de taină cu liderii PNL. Promisiunea făcută lui Ludovic Orban
Întâlnire secretă între Iohannis și Orban. Foto: Hepta

Klaus Iohannis s-ar fi întâlnit cu liderii PNL și le-a transmis să se pregătească de guvernare cu USR.

Potrivit G4media, Ludovic Orban a primit garanții ca va fi numit premier, lucru greu de crezut în actualul context politic.

Președintele și liderii politici s-au întâlnit la Vila Lac, potrivit surselor G4Media.ro.

Klaus Iohannis le promite celor din PNL că Ludovic Orban va rămâne premier

Iohannis i-a încurajat pe liberali și le-a transmis să se pregătească de o guvernare cu USR PLUS, partid care ține neapărat să conducă România cu Dacian Cioloș premier.

Președintele s-a arătat mulțumit de modul în care PNL a gestionat criza sanitară și crede că nu se vor mai impune noi restricții pe viitor.

Potrivit aceleiași surse, liderii PNL au discutat aprins pe tema sondajelor de opinie din ultima vreme, fiind evident că cei din PNL au pierdut multe procente în ultimele săptămâni. Chiar și așa, liberalii rămân oprimiști că vor putea guverna alături de USR, un partid care nu pare dispus să facă prea multe concesii.

Cu toate acestea, Ludovic Orban ar fi primit garanții că va fi din nou premier, însă totul va depinde de scorul pe care PNL îl va obține la alegerile din 6 decembrie.

Iohannis a garantat că Orban va fi premier atunci când mai mulți liberali s-au plâns că Dacian Cioloș vrea să le „sufle” această funcție. „Aveți viitorul premier lângă voi!”, ar fi spus Iohannis.

Printre participanții la întâlnirea cu Iohannis s-au regăsit Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Florin Cîțu dar și Nelu Tătaru. Nu au lipsit Daniel Fenechiu și Florin Roman, dar și Robert Sighiartău, Alina Gorghiu și Rareș Bogdan.

În sondaje, PNL și PSD se află undeva la 30%, însă diferența o va face USR, partid care are o șansă reală de a obține 15%. În aceste condiții, o guvernare PNL + USR + UDMR pare plauzibilă. „Stânga” compusă din PSD și Pro România ar putea obține, alături de UDMR cel mai plauzibil 40%, astfel că o guvernare de „dreapta” în jurul PNL rămâne cel mai sigur scenariu pentru următorii patru ani.

Cu toate acestea, cei din USR au anunțat că nu vor accepta să guverneze țara fără Dacian Cioloș premier, lucru pe care cei din PNL nu îl concep.

Închide ×