News

Klaus Iohannis, ironii la adresa AUR pe tema suspendării sale: ”E o poveste fumată”

16.12.2020 | 15:56
Klaus Iohannis ironii la adresa AUR pe tema suspendarii sale E o poveste fumata
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis nu se teme deloc că ar putea avea parte de o suspendare din funcție. Șeful statului a avut o reacție ironică față de AUR, partid care a anunțat că va iniția procedura suspendării.

Prezent miercuri la un eveniment din comuna Bolintin-Vale, la finalul căruia a susținut o conferință de presă, președintele a vorbit și despre planurile de suspendare ale celor din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

ADVERTISEMENT

La amenințarea lui George Simion și a colegilor săi din AUR, Iohannis a răspuns cu o serie de ironii și cu o vorbă din popor: ”E o poveste cam fumată”.

Klaus Iohannis, ironii la adresa AUR pe tema suspendării sale: ”E o poveste fumată”

În ciuda faptului că nu are încă o coaliție confortabilă cristalizată în Parlament, Klaus Iohannis nu se teme deloc că ar putea avea soarta lui Traian Băsescu, aceea de a fi suspendat din funcție.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a spus, întrebat ce părere are despre faptul că liderul AUR George Simion a anunţat că vrea să îl suspende din funcţia de președinte, că aceasta este ”o poveste cam fumată”.

Pus să spună câteva cuvinte despre surpriza alegerilor de pe 6 decembrie, președintele a adăugat că Alianţa pentru Unirea Românilor este ”o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică”.

ADVERTISEMENT

”Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată. Dacă îmi permiteţi să mă exprim aşa foarte informal. Este o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică.

Mai mult în momentul acesta nu am ce să comentez”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri ce opinie are despre partidul AUR şi faptul că doreşte suspendarea sa din funcţie.

ADVERTISEMENT

George Simion avertizează: ”Vom iniția suspendarea lui Iohannis”

După ce Ludovic Orban a anunțat că varianta de premier a PNL și a președintelui Klaus Iohannis este Florin Cîțu, liderul AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce din postura de co-președinte, recent intrată în Parlament, va iniția procedura suspendării șefului statului.

”Este stilul cu care ne-a învăţat Klaus Iohannis de dispreţ total faţă de votul românilor, de batjocură faţă de poporul român.

Îmi menţin afirmaţile: dacă PSD nu îşi ia în serios rolul de prim-clasat în preferinţele românilor la aceste alegeri, o să ne luăm noi treaba în serios – să facem opoziţie şi să iniţiem suspendarea lui Klaus Iohannis pentru această batjocură”, a declarat George Simion la Antena3, pe 10 decembrie.

ADVERTISEMENT