News

Klaus Iohannis, la cota minimă a popularității! Președintele României, distrus după moțiunea de cenzură: ”Vă cânt ceva de inimă albastră”

Klaus Iohannis, după ce guvernul Cîțu a căzut la moțiunea de cenzură inițiată de PSD și susținută de USR și AUR, a avut o ieșire publică care a provocat o adevărată furtună, președintele României fiind distrus pe propriul cont de socializare de o mulțime de politicieni, vedete și comentatori politici.
07.10.2021 | 16:50
Klaus Iohannis la cota minima a popularitatii Presedintele Romaniei distrus dupa motiunea de cenzura Va cant ceva de inima albastra
Klaus Iohannis, distrus pe propria pagina de socializare Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

”Trist, dar adevărat! Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este „criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală și, în acest context, în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură care mai adaugă o criză, cea a guvernării. Situația a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români.

USR a fost parte din coaliție, a plecat din guvern și a votat moțiunea împreună cu PSD și AUR. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie. Trebuie să găsim o soluție pentru că România trebuie guvernată și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor. Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări săptămâna viitoare”, este postarea pe care Klaus Iohannis a avut proasta inspirație să o facă pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, ironizat crunt de vedete și influenceri

Postarea lui Klaus Iohannis a provocat reacții care mai de care mai diverse. De la banalele (deja) înjurături, cereri de demisie, regrete pentru votul acordat, Klaus Iohannis a avut parte și de reacții care au stârnit hohote de râs, dar și de ironii mai mult sau mai puțin subtile.

Ștefan Stan, artistul care a impresionat, cu ani în urmă, la Vocea României, a fost printre cei care l-au trollat fin pe Klaus Iohannis. ”Vă cânt ceva de inimă albastră, dom’ presedinte?”, l-a întrebat, spre amuzamentul a peste 1000 de oameni, Ștefan Stan.

ADVERTISEMENT

Cristian Șimonică, celebrul autor de la Blogul lu` Otravă, a fost ceva mai dur cu președintele României. ”Cuvântul de azi e criză? Păi ieri ce cuvânt a fost? Acum două zile ce cuvânt? Din 2014 până acum care este cuvântul? Să îi chemi la consultări. Dar de luni. Că vine weekendul. Am mare încredere în tine. Să îi cerți. Da? Bătaie la palmă și pe coji de nucă dacă e unul mai nebun. Abia aștept să se întrunească forurile interne. Am pus și la pariuri. Baftă multă. Ești tare. Ca fularul vara”, i-a scris acesta.

Nici magicianul Robert Tudor nu a fost tocmai blând cu Klaus Iohannis, reușind să culeagă, dintr-un foc, nu mai puțin de 18.000 de aprecieri: ”Nici măcar eu nu vă pot ajuta, dom’ președinte”.

ADVERTISEMENT

Theodor Paleologu: ”E nevoie doar de minte”

Theodor Paleologu, fost ministru al culturii, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din lumea culturală de la noi, l-a făcut praf pe președintele Klaus Iohannis după ce a căzut guvernul Cîțu.

”`Trist, dar adevărat`: președintele Iohannis n-a priceput nimic. Cine oare i-a scris discursul inept pe care l-a citit de pe prompter cu obișnuitele lui pauze comice? Da, `România trebuie să fie guvernată` și de aceea este iresponsabil să amâne consultările până săptămâna viitoare. Criza politică poate fi soluționată în 2-3 zile: există o majoritate parlamentară PNL-USR-UDMR, structura guvernului este deja stabilită. Nu avem timp de îndelungate negocieri și infinite pertractări. E nevoie doar de minte”, a notat Paleologu, comentariul său fiind apreciat sute de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Nici Mihail Neamțu, alt politician cunoscut mai mult prin prisma realizărilor culturale, nu a fost mai blând cu președintele României. ”Sunteți un Președinte eșuat într-un Stat care merită salvat de mediocritatea patentă a camarilei Dvs.!

Ce ați făcut, de fapt, vreme de şapte ani? Ați jucat golf, privind cu dispreţ spre talpa ţării. Când spitalele au ars, ați ridicat neputincios din umeri. Când lideri serioşi din PNL v-au sancționat autosuficiența (mă gândesc la Ilie Bolojan), v-ați înconjurat de politruci şi caţavenci. La capitolul „reuşite” ați bifat doar concedii prelungite la Miami, sesiuni de shopping prin Germania şi Italia, titluri fade, premii şi onoruri nemeritate, un stil hedonist de viaţă doar pe covor roşu şi-n limuzine de lux. Ca om care a stat la coadă pentru a vă vota în 2014, vă spun doar atât: rușine, domnule Președinte! Rușine”, a comentat Mihail Neamțu la postarea lui Klaus Iohannis.

Valeriu Nicolae, ironii în limbaj binar

Ironizându-l pe președintele României, Valeriu Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din societatea civilă, a avut un comentariu cât se poate de acid, folosind și limbajul binar.

”Atâta timp cât te avem pe matale ne-am scos șăfu că ești multifuncțional. Pă partea de mobilă stăm senzațional (ăl mai meșter dulap și sigur poți și stativ), pe partea de sport la fel (schior, golfangiu, bicicleangă), green deal esti tartore (bradu’ național și când e nevoie ficus) și la fel și la protejarea naturii belea – protejatorul lu’ superman, lu’ papagalache și la o mulțime de alte dihănii liberale și psdiste, inteligență artificiala (numbăr oane), la imobiliare nu mai zic. Dăi reacu’ dă nemernici, nu pune matale la procesor că dacă se arde ceva tre’ să ne ducem direct la Musk și ne rupe ăla de bani că nu au pacilea service din ăla așa dăștept. Eu zic că acum dupe efortul ăsta de a trece din binar în română postarea de mai sus meriți un concediu din ăla matur. 000100101101001 (666 în limbaj binar, n. red.)!”, a notat Valeriu Nicolae.

Liviu Pleșoianu a fost și el ironic cu președintele Klaus Iohannis, folosind împotriva lui chiar expresiile care i-au adus… celebritatea. ”Urmăresc cu atenție și îngrijorare cum oamenii cei răi mai mult râd decât vă apreciază postarea! Dar nu vă necăjiți. Sunt miliarde de români care vă iubesc. Doar că nu vă pot da like momentan pentru că sunt plecați să joace golf”, a scris, spre amuzamentul internauților, Liviu Pleșoianu.

Klaus Iohannis, cădere uriașă în popularitate, pe Facebook

Iar cântărețul Dan Helciug pare să fi cedat, la rândul lui, văzând ce se petrece în lumea politică de la noi. ”Să înțelegem că până acum au fost luate decizii imature în guvernul dumneavoastră.. mai ales in timpul pandemiei? Nu mai aveți pe cine să mai dați vina? Mă așteptam să spuneți că pesedeee este artizanul dezastrului. Ați fi avut astfel o poziție cu adevărat importantă”, a comentat Dan Helciug.

Culmea este însă că, pentru prima oară, postarea lui Klaus Iohannis are, pe Facebook, mai puține aprecieri decât reacții furioase sau reacții de amuzament din partea utilizatorilor. Astfel, până la ora redactării acestui articol, președintele a strâns peste 35.000 de comentarii și 1600 de distribuiri, dar și peste 38.000 de reacții, dintre care 12.000 de aprecieri, 13.000 de reacții de amuzament, 11.000 de reacții furioase și 1.100 de reacții care denotă tristețea.

Klaus Iohannis a anunțat când face consultările cu partidele politice

Klaus Iohannis a anunțat, într-un final, că a ales ziua de luni, 11 octombrie, pentru a chema la consultări partidele politice pentru numirea noului premier.

”Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12, voi avea consultări cu partidele parlamentare. Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern. Suntem în plină pandemie, în plin val patru, pentru că prea puțini români s-au vaccinat, suntem într-o criză a prețurilor la energie, care nu a fost generată de noi, suntem aproape în pragul iernii și sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Cu maturitate și calm trebuie să găsim soluții pentru această criză guvernamentală”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT