News

Klaus Iohannis, dezlănţuit: „Oamenii trecutului, PSD și acoliții săi fac tot posibilul să eșuăm”. Video

07.05.2020 | 18:19
Klaus Iohannis dezlantuit Oamenii trecutului PSD si acolitii sai fac tot posibilul sa esuam Video
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a fost live pe FANATIK, de la 18.00. Președintele României a susținut o nouă declarație de presă de la Palatul Cotroceni.


UPDATE / Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD-ului. Șeful statului i-a numit pe social democrați dăunători.

ADVERTISEMENT

“Am văzut ieri cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia CCR. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au. Pentru aceştia interesul politic este mai presus de oameni. Aceste sancţiuni au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului

Unica preocupare a PSD rămâne asta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor. Resetarea României nu se va întîmpla cât PSD continuă să deţină majoritatea în Parlament. După ce vom ieşi din această criză, principalul obiectiv este de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile. Ştim ce avem de făcut şi trebuie să reparăm tot ce s-a făcut greşit în această perioadă”, a spus șeful statului.

ADVERTISEMENT

Declaraţiile complete ale preşedintelui:

Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiile, specialiștii, guvernanții care au luat măsuri corecte. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei.

De cealaltă parte îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să revină la corupție și proastă guvernare, adică PSD și acoliții săi.

ADVERTISEMENT

România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile.

Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că interesul politic e mai presus de oameni pentru ei.

ADVERTISEMENT

Nu e surprinzător că azi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile, deși e evident că au fost utile.

Surprinzătoare est perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății.

Fără aceste sancțiuni morții pe care azi îi plângem ar fi fost mult mai mulți.

Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia CCR.

Sancțiunile impuse de autorități nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

Politicienilor care fac un scop din apărarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze ca prin acțiunile lor să mai pună în pericol viața cetățenilor.

Lupul își schimbă blana dar năravul ba. Profitând că atenția publică e concentrată pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în parlament, mult și prost, toxic.

A continuat să facă ce știe mai bine, acest partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni. Acest partid a fost pe punctul de a scoate țara noastră de pe parcursul european

Dau doar două exemple recente de legi care s-au dovedit neconstituționale: suspendarea plăților la credite și la utilități, legi scrise prost și populist.

CEDO a dat o decizie care ne-a arătat din nou care era agenda reală a PSD: au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri.

Prin ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic asupra justiției.

De ce face PSD asta? Pentru că a rămas același partid preocupat să-și salveze baronii. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiect, PSD era preocupat să lovească din nou în standardele de integritate.

PSD vrea să permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze. Ar viza o mie de aleși locali care au încălcat legea.

Unica preocupare a PSD, chiar și într-o criză sanitară, rămân legile cu dedicație pentru baronii lor.

PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului.

În 2018 și 2019, PSD a încercat să pună pe butuci ÎCCJ. Azi vrea să-i apere pe infractori, cu sprijinul sateliților lui. Maniera discreționară a PSD de a se comporta ca majoritate parlamentară a condus la ani pierduți pentru România

Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza cât timp PSD are majoritatea parlamentară. După ce vom ieși din această criză principalul obiectiv trebuie să fie să punem România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile.


Klaus Iohannis, live pe FANATIK, de la ora 18.00!

Este de așteptat ca președintele să transmită un nou mesaj important populației având în vedere că se apropie data de 15 mai când se va renunţa la starea de urgenţă şi se vor relaxa măsurile restrictive.

Mai mult de atât, este posibil ca șeful statului să abordeze și alte probleme ale societății. Pe lista acestuia s-ar putea afla și decizia luată de CCR.

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora despre ultimele evenimente din țară ⤵

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora despre ultimele evenimente din țară ⤵

Posted by Fanatik News on Thursday, May 7, 2020

Declarație de presă a președintelui despre ultimele evenimente din țară

Vă reamintim că cei de la Curtea Constituţională a României au admis sesizarea Avocatului Poporului şi au decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

A fost de altfel o decizie îndelung contestată de Executivul condus de Ludovic Orban și nu numai. Premierul a luat foc atunci când a auzit de o asemenea măsură.

“Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic şi care se situează pe linia deciziilor care sunt luate în favoarea minorităţii extrem de redusă care încalcă legea (…)

(…) şi nesocoteşte majoritatea zdrobitare a cetăţenilor români care respectă legea şi s-a comportat în toată această perioadă responsabil”, a transmis Orban.

”Nu discut şi nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problema majoră.

În situaţia în care se află întreagă lume, în care ţări cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal să luăm orice măsură posibilă că să apărăm vieţile cetăţenilor dar şi a celor care lucrează în sistemul de intervenţie şi în sistemul sanitar”, a scris și Raed Arafat pe Facebook, despre decizia CCR în legătură cu amenzile aplicate în timpul stării de urgenţă.

 

ADVERTISEMENT