ADVERTISEMENT
News

Klaus Iohannis merge în Republica Moldova. Este prima vizită oficială din mandatul Maiei Sandu

Autor: Bogdan Solomon | 28.12.2020 | 11:04
Klaus Iohannis merge în Republica Moldova. Este prima vizită oficială din mandatul Maiei Sandu
Klaus Iohannis onorează invitația Maiei Sandu și efectuează prima sa vizită oficială în Republica Moldova. Sursa foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în cursul zilei de marți, 29 decembrie, o vizită oficială la Chișinău, la invitația omologului său din Republica Moldova. Acesta va fi, de altfel, primul lider de stat primit de Maia Sandu după preluarea mandatului.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, pe ordinea de zi se vor regăsi aspecte concrete referitoare la sprijinul țării noastre pentru vecinii de peste Prut, inclusiv în contextul pandemiei de coronavirus, precum și în vederea susținerii dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Totodată, va fi adoptată o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral și reafirmarea relației speciale dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, prima vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Maiei Sandu

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, marți, 29 decembrie a.c., o vizită oficială la Chișinău, la invitația Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu.

Aceasta va fi prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de doamna Maia Sandu, după preluarea mandatului de Președinte, în urma votului covârșitor exprimat de către cetățenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidențiale din data de 15 noiembrie a.c.

ADVERTISEMENT

Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România.

Din această perspectivă, în cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei doi Președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, anunță Administrația Prezidențială.

De remarcat că președintele Klaus Iohannis a refuzat orice întâlnire oficială cu fostul președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, învins de Maia Sandu în alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!