News

Klaus Iohannis, mesaj ferm despre avionul deturnat în Belarus. ”Ceva nemaiîntâlnit. Trebuie să discutăm despre sancțiuni”

Klaus Iohannis cere sancțiuni după episodul din Belarus în care un avion a fost deturnat
24.05.2021 | 22:16
Klaus Iohannis mesaj ferm despre avionul deturnat in Belarus Ceva nemaiintalnit Trebuie sa discutam despre sanctiuni
Klaus Iohannis, mesaj ferm despre avionul deturnat în Belarus. ”Ceva nemaiîntâlnit. Trebuie să discutăm despre sancțiuni”. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seară, că situaţia avionului deturnat în Belarus este ”ceva nemaiîntâlnit” şi consideră că se poate vorbi de sancţiuni.

”Avem două teme de mare actualitate: evoluţia din Orientul Mijlociu, unde se pare că lucrurile încet, încet se liniştesc şi avem, din păcate, situaţia avionului deturnat în Belarus, ceva nemaiîntâlnit, şi este clar că trebuie să discutăm şi să discutăm despre sancţiuni, despre investigaţii.

ADVERTISEMENT

Vor fi discuţii destul de complicate”, a declarant, luni seară, preşedintele Klaus Iohannis, înaintea participării la Consiliul European.

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European. ”Vor fi discuţii destul de complicate”

Şeful statului a explicat că vor fi discutate si alte subiecte precum relaţiile cu Rusia și cu Marea Britanie după Brexit. Iohannis a explicat că lucrurile se mişcă în unele sectoare destul de greu.

ADVERTISEMENT

Președintele României a menționat că trebuie să se păstreze unitatea, solidaritatea şi să existe un tratament egal pentru toate statele Uniunii Europene.

”Avem şi multe alte elemente care vor fi discutate în această sesiune: avem relaţia cu Rusia, avem, evident, relaţia cu Marea Britanie după Brexit, lucrurile se mişcă în unele sectoare destul de greu şi vrem să discutăm aceste chestiuni.

ADVERTISEMENT

Pentru noi este important să se păstreze unitatea, solidaritatea şi să existe un tratament egal pentru toate statele Uniunii Europene. Pentru noi este extrem de important să avem condiţii egale pentru români, ca şi pentru ceilalţi europeni”, a mai declarant şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni şi marţi la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Incidentul din Belarus a avut loc duminică. Un avion de vânătoare MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla un jurnalist, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

Aeronava, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă. Avionul a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Minsk. Ulterior, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

ADVERTISEMENT