News

Klaus Iohannis, mesaj la aniversarea PNL: ”Timpul luptelor politice interne a trecut”. Cum explică președintele cooptarea PSD la guvernare

Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj cu prilejul aniversării a 147 de ani de la înființarea PNL. Șeful statului a precizat că ”timpul luptelor politice interne a trecut”. El a explicat și aducerea PSD la guvernare.
24.05.2022 | 12:09
Klaus Iohannis mesaj la aniversarea PNL Timpul luptelor politice interne a trecut Cum explica presedintele cooptarea PSD la guvernare
Klaus Iohannis, mesaj la aniversarea PNL: ”Timpul luptelor politice interne a trecut”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a participat, marţi, la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea PNL, un eveniment organizat la Muzeul Naţional Brătianu, în Argeş.

Klaus Iohannis, în ziua în care PNL împlinește 147 de ani: ”Timpul luptelor politice interne a trecut”

La finalul evenimentului, președintele a ținut un discurs în fața asistenței. Acesta a avut numai cuvinte de laudă pentru PNL.

ADVERTISEMENT

Iohannis a spus că, în ultima vreme, liberalii au făcut toate schimbările necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă şi care să aducă un succes electoral în 2024, adăugând că ”timpul luptelor interne a trecut”.

”Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024.

ADVERTISEMENT

PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului.

ADVERTISEMENT

Așa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Național Liberal este vectorul dezvoltării României, și subliniez acest lucru. Eu știu asta, și românii știu asta, pentru că au votat Partidul Național Liberal”, a spus președintele.

Cum explică președintele Iohannis cooptarea PSD la guvernare

La același eveniment din Argeș, Klaus Iohannis a făcut referire și la actuala guvernare, una mixtă, de dreapta (PNL) și stânga (PSD).

ADVERTISEMENT

Șeful statului a explicat motivele aducerii la putere a celui mai important rival politic din ultimii ani: Partidul Social Democrat.

Președintele a justificat cooptarea la guvernare a PSD, spunând că ”trecem prin momente când se impune să strângem rândurile și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”.

”Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului”, a punctat Iohannis

ADVERTISEMENT