Klaus Iohannis, mesaj pentru cei care au plecat în minivacanță: „Respectați măsurile!”

Bogdan Solomon   
în HotNews
29/11/2020, 18:11
Klaus Iohannis, mesaj pentru cei care au plecat în minivacanță: „Respectați măsurile!”
Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii care au plecat în minivacanță să respecte măsurile de prevenție. Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe românii care își vor petrece minivacanța de 1 Decembrie în stațiunile montane să nu ignore măsurile luate de autorități în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-COV-2.

Nimeni, absolut nimeni nu cred că-și dorește să ajungă la spital. Este foarte simplu: respectați măsurile care sunt în vigoare!”, le-a transmis șeful statului, la finalul vizitei efectuate duminică, 29 noiembrie, la call-centerul Direcției de Sănătate Publică București.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în acest weekend s-au înregistrat valori crescute de trafic pe Drumul Național 1, București – Brașov. Se circulă în coloană pe sensul către Brașov al DN1, între km. 101+500 de metri și 107, între localitățile Nistorești și Comarnic.

Klaus Iohannis îndeamnă la respectarea măsurilor în minivacanța de 1 Decembrie

Mesajul meu pentru toți românii este același: să respecte măsurile, să respecte portul măștii, distanța, igiena și dacă se distrează, s-o facă, dar să respecte cu strictețe aceste măsuri. Să evite total aglomerările, să evite apropierea fizică de persoane pe care nu le cunosc și nu știu din ce mediu vin.

Cred că este o minivacanță în condiții foarte speciale. Cu cât mai bine respectăm acum aceste măsuri, cu atât mai bine vom trece peste această pandemie și cred că este lucrul pe care și-l doresc toți.

Nimeni, absolut nimeni nu cred că-și dorește să ajungă la spital, nici noi nu dorim ca oamenii să ajungă la spital. Este foarte simplu: respectați măsurile care sunt în vigoare!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Și medicii îi îndeamnă pe oameni să respecte cu sfințenie toate măsurile de prevenție în această perioadă, întrucât sistemul sanitar este copleșit. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 1.250 de pacienți infectați se află în Secțiile de Terapie Intensivă.

De asemenea, au fost raportate 5.554 de cazuri noi și 148 de decese (86 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

Închide ×