News

Klaus Iohannis, mesaj pentru români de Ziua Imnului. Ce a transmis președintele țării

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj important cu prilejul Zilei Imnului Național. Șeful statului a subliniat că este datoria noastră să rămânem uniți.
29.07.2021 | 15:46
Klaus Iohannis, mesaj pentru români de Ziua Imnului. Ce a transmis președintele țării
Klaus Iohannis, mesaj pentru români de Ziua Imnului. Ce a transmis președintele țării. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Primul om în stat a vorbit joi, 29 iulie, despre datoria pe care o au cetățenii români, dar și cât de important este ca oamenii să transmită generațiilor viitoare idealurile înalte ale neamului.

Muzica și versurile imnului românesc sunt cele care definesc tradiția și istoria țării, a ținut să mai adauge președintele Klaus Iohannis, care este de părere că imnul are o încărcătură emoțională aparte.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, mesaj important de Ziua Imnului, marcată pe 29 iulie

„Este datoria noastră să-i onorăm pe toți înaintașii care s-au sacrificat pentru realizarea unității și păstrarea identității și demnității naționale și să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.

Dragi români, să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în «Deșteaptă-te române!».

ADVERTISEMENT

La mulți ani Imnului Național! La mulți ani, România! Imnul Național al României – «Deșteaptă-te române!» – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre.

Reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc. Versurile lui Andrei Mureșanu au căpătat în timp o încărcătură emoțională aparte și au insuflat demnitate, patriotism și curaj unor întregi generații în ultimii 173 de ani.

Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă «Acum ori niciodată» în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identității naționale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, cele două conflagrații mondiale și revolta anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987. 

ADVERTISEMENT

Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României”, a declarat Klaus Iohannis, conform digi24.ro.

Cum este cinstită Ziua Imnului Național

Ziua Imnului Național este sărbătorită în fiecare an pe data de 29 iulie și mereu este marcată de ceremonii organizate în garnizoanele din țară.

Se intonează imnul național al României și se înalță drapelul în fața Palatului Cercului Militar Național din București, unde Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține și un spectacol.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un eveniment similar va avea loc la sediul MApN, toate evenimentele fiind desfășurate cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri