News
notix pixel id

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii înaintea alegerilor! Ce a solicitat șeful statului

24.05.2019 | 20:07
Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj video românilor. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj pentru toți românii înaintea alegerilor europarlamentare și a referendumului național! Șeful statului nu a ezitat și a solicitat ca oamenii să meargă la vot și să-și exprime opțiunea. Iohannis le-a cerut românilor să voteze pentru o justiție corectă, dar și pentru o guvernare mai bună a țării. „Dragi români, acum, duminică, pe 26 mai, avem alegeri. Împreună cu alegerile europarlamentare, am convocat un referendum. Am convocat un referendum pentru toți românii.

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii înaintea alegerilor!

Mergeți, dragi români, și votați la referendum! Votați pentru o justiție dreaptă în România, votați pentru o bună guvernare în România, pentru o guvernare în interesul României și în interesul românilor. Mergeți, dragi români, și votați la referendum pentru România Europeană, pentru România prosperă și sigură, pentru România noastră, a tuturor!”, a precizat într-un mesaj video, președintele României, Klaus Iohannis.

Nu este singura ieșire pe care Klaus Iohannis a avut-o în ultima vreme. Iritat de acuzele venite din partea liderului PSD, Liviu Dragnea, șeful statului a anunțat că ar vrea să aibă o dezbatere politică reală cu cei din partidul aflat la guvernare, dar, observă că aceștia „aruncă cu lături și au un limbaj de mahala”. Iohannis le-a recomandat celor din PSD „să meargă la can can, nu la politică”, dacă păstrează același stil de abordare.

Iohannis, atac dur la adresa PSD-ului

”Eu nu cred că trebuie să ne speriem de tabere politice și oameni care au păreri foarte diferite. Nu trebuie să ne speriem că societatea civilă a devenit activă și nu trebuie să ne temem de această situație. Eu cred că ar trebui să ne speriem de altceva: faptul că nu ducem aceste chestiuni spre o dezbatere de idei, noi reușim doar să ne certăm. Este nevoie de o dezbatere, care poate să fie și în termeni mai duri, dar cu un rezultat final. Eu m-aș feri de o societate de tip unificator comunist, acolo unde toată lumea avea un viitor de aur, însă n-a fost să fie.

Ceea ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî dezbaterea și atacul politic foarte mult. Una este să acuzi politic. Eu acuz politic pentru că PSD a ratat guvernarea și din partea cealaltă vine unul și spune că președintele este mut. Cu așa ceva nu vi în politică, cu așa ceva te duci la can can. Tare mi-ar plăcea să am o dezbatere politică cu adversarii, dar ce pot să discut cu unii pe care îi acuz politic, iar ei îmi răspund jignindu-mi persoana. Eu pot să trăiesc cu asta, dar nu ne ajută deloc în dezbaterea politică. (…) Eu cred că românii s-au săturat de aruncatul de lături în politică și cred că vor veni tot mai des politicieni cu discurs politic, nu cu limbaj de mahala”, a mai spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri