News

Klaus Iohannis, mesaj plin de optimism la întâlnirea cu românii din SUA: ”România merge bine şi economia creşte”. Video

Aflat în SUA, acolo unde a participat la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu românii de peste ocean. Acesta a transmis un mesaj plin de optimism.
23.09.2022 | 07:27
Klaus Iohannis mesaj plin de optimism la intalnirea cu romanii din SUA Romania merge bine si economia creste Video
Klaus Iohannis, către românii din SUA: ”Cetățenii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc. Țara merge bine. Economia creşte”. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a condus delegaţia României care a participat, marți şi miercuri, la New York, la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Klaus Iohannis, către românii din SUA: ”Cetățenii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc. Țara merge bine. Economia creşte”

După evenimentul ONU, președintele României s-a întâlnit cu reprezentanții comunităților românești din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a ajuns, joi, la San Francisco, unde a avut o întâlnire cu comunitățile românești de pe coasta de vest a SUA. A fost prima întâlnire cu o comunitate din afara granițelor pe care Iohannis o are de la preluarea celui de-al doilea mandat.

În discursul adresat conaționalilor săi, liderul de la Cotroceni a transmis un mesaj extrem de optimist. Acesta a spus că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi că România merge bine, iar economia creşte.

ADVERTISEMENT

”Încerc să punctez câteva lucruri care cred că vă interesează. În primul rând, România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică , muncesc şi, în mod, pentru mulţi surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă”, a afirmat preşedintele la întâlnire.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis știe cine e vinovat de crizele cu care se confruntă românii

Klaus Iohannis a mai afirmat că, în ceea ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în țară suntem într-o situaţie în care nu am fost de mult, ”este criză, peste criză, peste criză” şi totuşi ”ne descurcăm”.

În ciuda acestor crize, președintele României spune că autoritățile au reușit să mențină prețurile la un nivel rezonabil. Iohannis dă asigurări că românii nu vor sta în frig la iarnă.

ADVERTISEMENT

”Împreună cu Guvernul am reuşit să ţinem preţurile la un nivel rezonabil. Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea în frig şi în întuneric, cu toate că situaţia este complicată”, a adăugat preşedintele Iohannis.

În ceea ce privește ”vinovatul” pentru toate crizele amintite, șeful statului a precizat că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei este cauza tuturor problemelor cu care ne confruntăm.

”Am menţionat războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Este cauza tuturor crizelor cu care ne confruntăm, şi criza energetică, criza alimentelor şi, într-o oarecare măsură, criza economică cu care ne confruntăm în Europa. Este complet neaşteptat, este tragic că avem iarăşi un război în Europa şi speranţa noastră este că acest război nu va escalada.

Aici sunteţi oarecum departe de aceste orori, noi suntem foarte aproape. România are, dintre toţi aliaţii NATO, cea mai lungă graniţă comună cu Ucraina şi noi credem că este corect, este moralmente corect, este etic corect să ajutăm Ucraina, şi o facem în toate planurile”, a mai spus Klaus Iohannis, în SUA.

ADVERTISEMENT