News

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj de Anul Nou: “A fost un an dureros pentru țara noastră. Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute!”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor de Anul Nou. Șeful statului mulțumește pentru sacrificiile făcute și și-a exprimat recunoștința față de cadrele medicale.
31.12.2021 | 12:21
Presedintele Klaus Iohannis mesaj de Anul Nou A fost un an dureros pentru tara noastra Va multumesc pentru sacrificiile facute
ADVERTISEMENT

Președintele României a subliniat în mesajul său și dificultatea anului 2021. ”Un an cu multe suișuri și coborâșuri”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a reamintit și de faptul că mulți români și-au pierdut viața în lupta cu coronavirusul.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis: ”Îmi exprim recunoștința față de cei aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei”

”Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suișuri și coborâșuri, cu speranță și deznădejde. 2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile și către familiile îndurerate de dispariția cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoștință față de medicii, asistenții medicali, paramedicii, ambulanțierii, farmaciștii, voluntarii și toți cei care s-au aflat și continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putință, ignorând riscurile și trecând peste epuizare, să salveze vieți și să aline suferința celor bolnavi”, a spus Klaus Iohannis într-un mesaj video.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele a mulțumit românilor și pentru simțul civic de care au dat dovadă în anul care se încheie.

”Dragi români,

Vă mulțumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea și simțul civic deosebit de care ați dat dovadă și în acest an dificil. Tot ce am învățat despre noi înșine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire și să ne ajute să depășim mai ușor orice încercări viitoare. Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă.

ADVERTISEMENT

2022 ne bate la ușă: să îi deschidem, așadar, cu speranță, cu inima deschisă și cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate. La mulți ani, oriunde vă aflați! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri!”, a transmis președintele într-un mesaj video.

Valul 5 se apropie cu pași repezi înainte de Anul Nou

Între timp, în țară au început să crească noile infectări, în ultimele zile. De marți avem peste 1000 de noi îmbolnăviri, după ce o bună perioadă au fost sub 1000.

ADVERTISEMENT

Vineri, 31 decembrie 2021, s-au comunicat 1668 noi cazuri de depistare pozitivă și 38 persoane decedate.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.668 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 38 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis GCS.

De altfel, și Omicron își face tot mai mult simțită prezența. Până acum, sunt 38 de cazuri confirmate în țară.

”Încă 13 cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 27.12.2021, în România.

Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a comunicat și Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT