News
notix pixel id

Klaus Iohannis, mesaj important de Ziua Culturii Naţionale. Ce le transmite artiștilor din România

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Culturii Naţionale. Activitatea operatorilor culturali şi a multor artişti independenţi a fost redusă dramatic în timpul pandemiei.
15.01.2022 | 11:27
Klaus Iohannis, mesaj important de Ziua Culturii Naţionale. Ce le transmite artiștilor din România
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii Naţionale
ADVERTISEMENT

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat „preţuirea pentru artişti”. Șeful statului a menționat că „pandemia a afectat puternic relaţia creatorilor cu publicul”.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis subliniat necesitatea sprijinirii sectorului cultural, în contextul în care pandemia va continua.

Președintele României a precizat că țara noastră are nevoie de o strategie culturală cuprinzătoare şi de valorificarea activităţii mediului artistic independent.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii Naționale: „Pandemia a afectat puternic relaţia creatorilor cu publicul”

„15 ianuarie este, înainte de toate, expresia cinstirii peste ani a poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, şi dovada preţuirii operei sale.

Ziua Culturii ne oferă în acelaşi timp prilejul de a ne exprima preţuirea pentru artişti, respectul pentru creatori, aprecierea pentru eforturile sectorului cultural şi creativ, a cărui activitate face ca publicul să se poată bucura de bogăţia expresiilor diversităţii noastre culturale”, a transmis şeful statului, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISEMENT

„Pandemia a afectat puternic relaţia creatorilor cu publicul. Activitatea operatorilor culturali şi a multor artişti independenţi a fost redusă dramatic din cauza situaţiei epidemiologice dificile şi a măsurilor adoptate pentru a limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Iohannis: „În contextul în care pandemia va continua, este necesară o abordare mai complexă a sprijinului statului în ceea ce priveşte sectorul cultural”

Președintele României a amintit efectele pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra artiştilor.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis că este nevoie de o abordare complexă a sprijinului pe care statul îl oferă sectorului cultural, prin utilizarea atât a resurselor din bugetul naţional, cât şi a fondurilor europene.

„În contextul în care pandemia va continua, este necesară o abordare mai complexă a sprijinului statului în ceea ce priveşte sectorul cultural, care să pună accentul pe sporirea rezilienţei domeniului creativ.

ADVERTISEMENT

Este imperativă utilizarea eficientă a tuturor resurselor, şi a celor de la bugetul naţional, dar şi a fondurilor europene, inclusiv cele existente prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care oferă, în parte, soluţii pentru ca sectorul cultural şi creativ să-şi păstreze şi chiar să-şi dezvolte potenţialul economic şi relevanţa socială.

În egală măsură, este nevoie de o strategie culturală cuprinzătoare şi de un cod al patrimoniului, la fel cum este aşteptată şi o valorificare a activităţii mediului artistic independent în cadrul general al sistemului cultural”, a mai precizat preşedintele Iohannis.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri