News

Klaus Iohannis, mulțumit de președinția română a Consiliului UE: ”Avem oameni foarte buni la Bruxelles”

20.06.2019 | 17:54
Klaus Iohannis multumit de presedintia romana a Consiliului UE Avem oameni foarte buni la Bruxelles

Dacă în luna noiembrie a anului trecut avea o altă părere, acum Klaus Iohannis a apreciat că președinția română a Consiliului Uniunii Europene a fost una de succes. Președintele României a spus chiar că ”avem oameni foarte buni la Bruxelles”. Șeful statului participă joi la reuniunea de la Bruxelles a Consiliului European.

Klaus Iohannis, mulțumit de președinția română a Consiliului Uniunii Europene

”Rezultatele obținute sunt foarte bune, între timp toată lumea a conștientizat acest lucru. Avem summitul de la Sibiu care a fost succes recunoscut toată lumea, dar avem rezultate bune pe dosarele lucrate și numărul mare de dosare finalizate cu succes arată că avem oameni foarte buni la Bruxelles (…) Este un lucru mai puțin așteptat, dar putem spune că această președinție a fost una foarte bună”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Șeful statului a precizat că liderii europeni vor aproba agenda strategică a Uniunii pentru următorul mandat, agendă care conține multe aspecte asupra cărora s-a convenit la summitul de la Sibiu. ”Avem un draft deja elaborat și cred că azi vom aproba o agendă care va fi foarte bună pentru următorul mandat”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis multumit de presedintia romana a UE
Klaus Iohannis multumit de presedintia romana a UE sursa foto: capital.ro

Klaus Iohannis spunea în noiembrie că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene

La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, şeful statului avea altă părere. Klaus Iohannis spunea că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar “lucrurile au luat-o razna”. În urma declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, Finlanda s-a oferit atunci să preia atribuţiile în locul României, lucru refuzat însă de către autoritățile de la Bucureşti.