News

Klaus Iohannis, nou atac la premier: “Nu mai tolerez aşa ceva!”

Preşedintele Klaus Iohannis îl ameninţă pe premierul Victor Ponta că va răspunde pentru acuzaţiile nefondate pe care i le aduce. Premierul a afirmat că există date că oameni din anturajul...
14.05.2015 | 11:04
Klaus Iohannis nou atac la premier Nu mai tolerez asa ceva

Preşedintele Klaus Iohannis îl ameninţă pe premierul Victor Ponta că va răspunde pentru acuzaţiile nefondate pe care i le aduce. Premierul a afirmat că există date că oameni din anturajul preşedintelui ar avea legături cu procesatorii de lemn. Disputa dintre cei doi a pornit de la Codul silvic.

„Eu nu mă joc cu legile României. Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi intervenit pentru această chestiune. La mine, oricum, nu şi nici la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. În consecinţă, luând act de declaraţiile primului ministru de aseară, de la un post de televiziune, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea primul-ministru, dacă ele se confirmă sau nu, dacă se confirmă să ia, evident, de urgenţă măsurile care se impun, dar dacă nu se confirmă, atunci primul-ministru va răspunde pentru aceste afirmaţii”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Aeroportul Otopeni, întrebat dacă se gândeşte să îl dea în judecată pe premierul Ponta pentru calomnie, că a rugat Departamentul juridic de la Cotroceni să verifice încadrarea afirmaţiilor lui Ponta şi că nu mai tolerează aşa ceva, ca în campanie.

„Încă de aseară, i-am rugat pe cei din Departamentul juridic din Administraţia Prezidenţială să verifice care este încadrarea unor astfel de afirmaţii şi cum putem să facem anumite demersuri în cazul foarte probabil în care se dovedesc a fi nesusţinute de dovezi”, a afirmat preşedintele.

El a menţionat că „este foarte gravă afirmaţia” premierului, de miercuri seară.

„Dacă începem iarăşi să ne jucăm cu astfel de afirmaţii, ca în campanie, nu este bine. Şi, cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez aşa ceva”, a mai spus şeful statului.

A cerut SRI să verifice dece informaţii beneficia premierul

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a spus că a cerut, joi dimineaţă, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Ponta despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn, arătând că declaraţiile sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, Victor Ponta trebuie să răspundă, relatează Mediafax.

Şeful statului a reacţionat, la Aeroportul Otopeni, la afirmaţia premierului Ponta de miercuri seară, dintr-o emisiune TV, când a spus că „lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriece Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că „are informaţii concrete legate de aceste întâlniri”, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

„Mi se pare o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui”, a spus şeful statului, înainte de plecarea spre Milano.

El a adăugat că acest lucru este „surprinzător şi fals”.

„Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti sau foşti colegi din PNL”, a mai spus preşedintele.

„Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii, prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare. Sper ca această scăpare să nu însemne o revenire la logica din campanie, promovată atunci de candidatul Ponta”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a anunţat că nu a vorbit cu premierul, dar că dimineaţă a avut o discuţie cu directorul SRI şi l-a rugat oficial să analizeze cu maximă eficienţă şi seriozitate aceste afirmaţii ale premierului.

Citeşte mai mult pe www.digi24.ro

Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va...
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va trimite trupe în Ucraina: "Ar fi inevitabil un conflict"
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”