News

Klaus Iohannis o ceartă de câte ori are ocazia pe Ecaterina Andronescu. Ce a spus președintele României despre ministrul Educației

12.05.2019 | 17:56
Klaus Iohannis o cearta de cate ori are ocazia pe Ecaterina Andronescu Ce a spus presedintele Romaniei despre ministrul Educatiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o dur pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sâmbătă, în discursul susţinut la evenimentul Forumul Educaţiei de la Iaşi. Şeful statului spune că ministrul umblă prin ţară şi vorbeşte despre digitalizarea sistemului de învăţământ din România, în timp ce sute de mii de elevi învaţă în şcoli insalubre şi nesigure.

Klaus Iohannis, critici dure la adresa ministrului Educației, Ecaterina Andronescu

Klaus Iohannis a avertizat că tragedia din luna aprilie, din Iași, când un copil a murit după ce a căzut în fosa septică a școlii unde învâța, s-ar putea repeta, dacă nu se fac investiții în scolile din România.

„Este un ministru care tot umblă prin toată ţara şi tot vorbeşte despre tablete, digitalizare, dar încă sunt sute de mii de copii care învaţă în şcoli nesigure şi insalubre şi putem să ne aşteptăm ca tragediile din ultima vreme să se repete, iar responsabilitatea pentru ca niciun copil să nu mai sfârşească trafic într-o fosă septică este a noastră a tuturor, decidenţi centrali, locali, directori de şcoală, profesori, părinţi. Chiar şi Ministerul Educaţiei are o răspundere”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis critici Ecaterina Andronescu
Klaus Iohannis: dascăli dedicați îmi spun că parcă e din ce în ce mai rău

”Dascălilor li se cere mult”

Potrivit preşedintelui, „dascălilor li se cere mult, și pe bună dreptate, însă, pentru a-și îndeplini rolul și vocația, ei au nevoie de un parcurs de carieră flexibil, motivant și atrăgător, bazat pe o selecție și evaluări riguroase, dar și pe sprijin efectiv”.

„Degeaba creștem salariile dacă nu reevaluăm ce ar trebui să facă un profesor şi ce face efectiv în așa fel încât să reducem odată mormanul de hârtii care ascund realitatea și să creștem valoarea adăugată la clasă. Aceste probleme există de ani și ani.

Se tot discută, se tot fac planuri, dar până în clipa de față nu s-au găsit modalități eficiente. Când vorbesc cu

. Decât să se pregătească pentru clasă, decât să pregătească materiale interesante, pregătesc noi, și noi, și noi hârtii, statistici, teancuri, și teancuri, veșnice ședințe la care se adună hârtii, în loc să se creeze noi metode și idei bune pentru școală”, a mai spus preşedintele.