News

Klaus Iohannis, pact cu Viorica Dăncilă pentru legea pensiilor! „Doamna prim-ministru m-a asigurat că sunt bani pentru pensii”

10.07.2019 | 14:20
Klaus Iohannis pact cu Viorica Dancila pentru legea pensiilor Doamna primministru ma asigurat ca sunt bani pentru pensii

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut un pact cu Viorica Dăncilă pentru legea pensiilor! Astfel, șeful statului a anunțat că în opinia sa pensiile sunt prea mici, iar corectarea lor printr-o lege este una cât se poate de corectă. Cu toate acestea, Iohannis a recunoscut că a promulgat legea pensiilor după ce premierul i-a transmis că există banii necesari. Președintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii pensiilor.

Klaus Iohannis, pact cu Viorica Dăncilă pentru legea pensiilor!

„După părerea mea, pensiile sunt prea mici, iar o lege care să corecteze această situaţie e corectă. Doamna prim-ministru m-a asigurat că sunt bani pentru pensii, după care am promulgat legea”, a spus Iohannis. De remarcat că de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei. Inițial, Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, concepută de fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Legea prevede creșterea punctului de pensie care va avea loc în etape. Prima majorare va avea loc peste doar două luni. La 1 septembrie 2019 punctul de pensie va crește cu 165 de lei. Anul următor punctul de pensie va ajunge la  1.775 lei, iar în 2021 va fi 1.875 de lei. “Pensiile se dublează în interiorul mandatului nostru, nu așa cum se spune că abia după 2021 sunt creșterile. Nu! Noi am pornit de la un punct de pensie de 871 de lei, în ianuarie 2017 am făcut o majorare de 5,5%, am ajuns la 917 lei.

Klaus Iohannis, pact cu Viorica Dăncilă pentru legea pensiilor! Iohannis și Dăncilă
Klaus Iohannis recunoaște că pensiile sunt mici. Sursa foto – facebook

Ce spune Lia Olguța despre Legea Pensiilor

După care, în luna iunie a anului 2017, am devansat creșterea pensiilor care ar fi trebuit să aibă loc la 1 ianuarie 2018.Am avut iarăși o majorare de 9%, deci mai mult decât era inflația în anul respectiv – în 2018 am ajuns la 1.000 de lei, acum suntem la 1.100 de lei și din septembrie, pentru că în această lege se crește punctul de pensie din luna septembrie a acestui an la 1.265 de lei.

Ei bine, când terminăm noi mandatul, în 2020, punctul de pensie va fi 1.775. Deci, dacă facem un calcul că am pornit de la 871 și ajungem la 1.775 vedem că se dublează pensiile în interiorul mandatului nostru”, a spus Lia Olguța Vasilescu despre legea pe care a propus-o