News

Klaus Iohannis, păzit ca-n filmele de acțiune! SPP-istul președintelui, mai fioros ca Bruce Willis în Die Hard. Foto

Președintele României, Klaus Iohannis, este, așa cum e și normal, păzit în fiecare moment de oameni ai SPP-ului, discreți de cele mai multe ori.
17.07.2021 | 10:42
Klaus Iohannis pazit can filmele de actiune SPPistul presedintelui mai fioros ca Bruce Willis in Die Hard Foto
Klaus Iohannis, pazit ca-n filme de SPP
ADVERTISEMENT

Uneori însă, discreția care caracterizează Serviciul de Protecție și Pază de la noi este ”bătută” de câte o fotografie care dezvăluie mai mult decât și-ar fi dorit.

SPP-istul lui Klaus Johannis, înarmat ca-n fime

De cele mai multe ori, filmele americane în care președinții sunt puși în pericol au parte de câte un erou din serviciile secrete care, înarmat până în dinți, reușește să salveze situația și, evident, să aducă pe micile sau marele ecrane happy-end-ul necesar triumfalismului specific unor asemenea pelicule.

ADVERTISEMENT

În viața reală însă, cei care fac parte din serviciile de protecție și pază sunt personaje discrete care, arareori, sunt observați, deși toată lumea știe că sunt în preajma unui demnitar important. Dar asta este, e adevărat, în teorie.

Pentru că, din când în când, câte un fotograf deconspiră prezența celui care îl păzește ca pe ochii din cap pe demnitarul pe care îl are ca obiectiv.

ADVERTISEMENT

Iar recent, Klaus Iohannis a fost în centrul unor fotografii care par desprinse din filmele de acțiune americane.

Klaus Iohannis și SPP-ul cel atent

Pe 14 iulie, chiar înainte de a merge la Ziua Franței pentru a-și ține discursul de la Ambasadă, Klaus Iohannis a făcut o vizită la Palatul Victoria, la Guvern.

ADVERTISEMENT

Conform Administrației Prezidențiale, vizita lui Klaus Iohannis a avut ca scop discuțiile pe tema proiectului ”România Educată”, președintele și premierul Florin Cîțu pregătind asumarea guvernamentală pe acest subiect.

Și, după ședință, mascați conform regulilor, Klaus Iohannis, însoțit de Florin Cîțu, au mers spre ieșirea din Palatul Victoriei, una dintre cele mai bine păzite clădiri ale României.

ADVERTISEMENT

Doar că, pare-se, SPP-istul președintelui nu a simțit că totul ar fi în regulă, un sentiment straniu a pus stăpânire pe el și, simțind un pericol s-a pregătit în consecință.

Astfel, cu o privire fioroasă, scrutând fiecare ungher al traseului pentru, cine știe, un pericol la adresa celor doi demnitari care erau pe ”tura lui”, așa că s-a făcut comod pentru o luptă pe viață și pe moarte cu pericolul pe care îl simțea în aer.

Președintele României, pistolul buclucaș și SPP-ul deconspirat

Deschis la sacou, SSP-istul care îl păzea pe Klaus Iohannis în drumul său spre ieșirea din Palatul Victoriei părea că zărise ceva în fața lui și se pregătea de o intervenție eroică.

Un fir de praf, poate otrăvit – se știe că Bucureștiul este un oraș poluat până la toxicitate -, o floare – cine știe, o mutație nefericită a unei plante carnivore – sau vreun gândac netrebnic, dar, orice ar fi fost, părea pregătit să distrugă tot ce i-ar fi stat în cale.

Așa că, într-un gest care parcă anunța că, la nevoie, va face un salt precum Bruce Willis în Die Hard, SPP-istul a scos la iveală că este înarmat, iar pistolul din dotare a ”scos” capul din spatele sacoului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, pazit la pistolul gol de SPP Sursa foto: presindency.ro

Iar ”scăparea” de a-și arăta arma în public a SPP-ului a fost dublată și de faptul că fotografia cu pricina, una în care atât Klaus Iohannis, cât și Florin Cîțu par ”artistic” de hotărâți și merg de parcă ar fi rezolvat toate problemele, cu pieptul înainte, a ajuns să fie publicată chiar pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Ce face, în teorie, SPP-ul

Conform reglementărilor în rigoare, Serviciul de Pază și Protecție are atribuții în domeniul siguranței naționale și este specializat în asigurarea protecției demnitarilor români și ai celor străini pe perioada petrecută pe teritoriul țării noastre.

Conform legii, cei care fac parte din SPP au dreptul de a utiliza arme și în cazul unor acțiuni care privesc demnitarii și protecția acestora, conduc operațiunile indiferent de ce alte structuri sunt angrenate.

ADVERTISEMENT