News

Klaus Iohannis, primul mesaj după învestirea Guvernului Cîțu: „La treabă!”

23.12.2020 | 22:02
Klaus Iohannis primul mesaj dupa investirea Guvernului Citu La treaba
ADVERTISEMENT

Imediat după votul de învestitură din plenul reunit al Parlamentului, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României, iar membrii acestuia au depus jurământul de credință. Ulterior, șeful statului le-a reamintit miniștrilor că sunt obligați să pună cât mai curând posibil în aplicare toate reformele promise.

S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: La treabă!”, le-a transmis șeful statului la finalul ceremoniei din care nu au lipsit nici momentele controversate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a rostit jurământul fără să pună mâna pe Biblie sau pe Constituție. Chiar dacă apoi și-a dat seama de gafa comisă și a pus mâna pe aceasta din urmă, Sfânta Scriptură a rămas neatinsă.

Klaus Iohannis, mesaj pentru Guvernul Cîțu imediat după depunerea jurământului

Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin programul de guvernare. Oamenilor, cetățenilor români, li s-a promis restructurarea statului.

ADVERTISEMENT

Li s-au promis reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili.

Toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate. Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului, vom face ce am promis. Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului.

ADVERTISEMENT

Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: la treabă!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu dă de pământ cu noul Guvern: „Ciolaniada Dreptei Rapace, gata să fure tot în regim de urgență”

În schimb, Marcel Ciolacu a lansat noi acuzații dure la adresa Guvernului Cîțu, chiar în timp ce miniștrii depuneau jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis. „PSD a votat împotriva Guvernului Cîțu! Nu vrem din nou austeritate, sărăcie și privatizări cu dedicație, așa cum dreapta a făcut cât a condus țara!”, susține liderul social-democrat.

ADVERTISEMENT

Azi, în Parlament, PSD le-a reamintit celor trei partide de dreapta că îl pun la conducerea Guvernului pe cel mai mare gropar al României! Toți parlamentarii au primit Cartea Neagră a lui Cîțu ca să știe că, votând un asemenea personaj la Palatul Victoria, sunt de acord cu următoarele aberații:

– tăiarea bugetului Sănătății cu 22% chiar în momentul în care a izbucnit pandemia, deoarece Cîțu crede că Sănătatea nu este o prioritate!

– împrumuturi înrobitoare de 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni, adică 77 de milioane de euro în fiecare zi, respectiv aproape 1.000 de euro pe secundă!

– majorarea salariului minim „este o măsură antisocială, distructivă pentru economie”- aceasta fiind credința sinceră a marelui finanțist Cîțu despre creșterea veniturilor angajaților din România!

PSD a votat împotriva Guvernului Cîțu! Nu vrem din nou austeritate, sărăcie și privatizări cu dedicație, așa cum dreapta a făcut cât a condus țara! România nu mai poate suporta o nouă guvernare tip CDR, dar fix asta oferă azi țării – Ciolaniada Dreptei Rapace, gata să fure tot în regim de urgență!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT