News

Klaus Iohannis, promisiune la summitul din Sibiu: “Peste puțin timp vom intra în Schengen”

09.05.2019 | 13:06
Klaus Iohannis promisiune la summitul din Sibiu Peste putin timp vom intra in Schengen

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul summitului din Sibiu că România a făcut pași importanți pentru aderarea la Spațiul Schengen și că în curând vom intra în el. Fostul primar al Sibiului a vorbit despre viitorul Europei, despre pericolele pe care Uniunea le are de gestionat, făcând referire în special la ascensiunea extremiștilor.

La summitul din Sibiu, președintele a promis că vom intra în curând în Schengen

Într-unul din discursurile susținute la Sibiu, președintele le-a promis românilor că în curând vom scăpa de raportul MCV (raportul de cooperare și verificare) și vom intra în Schengen. Iohannis a spus că România înregistrează întârzieri la mai multe capitole din cauza unor politicieni care atentează la statul de drept și la principiile europene.

Iohannis și-a continuat campania pentru referendumul pe tema justiției care va avea loc pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare chemându-i la vot. Președintele a spus că românii vor să fie în continuare în Europa, făcând referire la liderii de la putere pe care PNL i-a criticat că vor să ne scoată din UE.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent și el la Sibiu. Sursa foto: Hepta.ro

Klaus Iohannis: Vom scăpa și de MCV

„Fiți siguri că și astăzi vom discuta despre Schengen, însă avem politicieni care, din păcate, atacă Justiția, care atacă chiar și instituțiile europene și, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptați, au apărut discuții despre statul de drept din România. Românii își doresc să fie europeni și vă promit că vom rămâne.

Peste puțin timp, probabil nu astăzi, vom fi și în Schengen și că vom scăpa și de MCV”, a declarat Iohannis la Sibiu. La Sibiu au loc două evenimente importante de Ziua Europei: summit-ul PPE și summitul Consiliului European. Sunt prezenți șefi de guverne și președinți din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Astăzi, în paralel cu summit-ul de la Sibiu, PSD organizează un miting electoral la Iași, unde celebrează Ziua Europei și victoria împotriva fascismului, în urma încheierii celui de-Al Doilea Război Mondial.