News

Klaus Iohannis acuză PSD că „face fițe” după consultările de la Cotroceni pe tema Referendumului pentru Justiție

07.06.2019 | 18:20
Klaus Iohannis acuza PSD ca face fite dupa consultarile de la Cotroceni pe tema Referendumului pentru Justitie

Klaus Iohannis a fost vineri la Alba Iulia, acolo unde a fost întrebat despre pactul partidelor politice parlamentare pe care l-a propus după consultările pe care le-a avut la Cotroceni pe tema rezultatului referendumului din 26 mai. Președintele României s-a arătat bucuros de colaborarea pe care au arătat-o PNL și USR Plus, dar deranjat de atitudinea PSD-ului care, potrivit spuselor lui Iohannis, „face fițe”.

Klaus Iohannis, acuze la adresa PSD-ului după consultările de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre pactul propus partidelor politice parlamentare, după consultările cu liderii partidelor pe tema referendumului pentru Justiție: „Le-am propus un pact. PNL imediat a ieșit și a spus `foarte bine semnăm acest pact`. Este exact ce vor românii: să schimbăm Constituția așa cum au votat oamenii la referendum, să interzicem ordonanțele, să interzicem amnistia, dar și să revenim la discuția pe legile Justiției, care au fost stricate tot de PSD și le-am spus-o în față la consultări: `Voi le-ați stricat, nu aveți decât să veniți și să le reparați`”, a mai spus Iohannis.

Acesta a transmis că a somat PSD-ul să se „miște iute” și să schimbe legislația în ceea ce privește organizarea alegerilor în diaspora. „Ați văzut că iarăși în străinătate și-au bătut joc de românii noștri, au stat oamenii cu miile la cozi, mulți în ploaie, mulți au rămas afară”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis susține că PSD „face fițe” pe subiectul pactului pentru justiție *foto: hepta.ro
Președintele Klaus Iohannis susține că PSD „face fițe” pe subiectul pactului pentru justiție *foto: hepta.ro

Klaus Iohannis acuză PSD că face „fițe” pe pactul pentru Justiție

Apoi, Klaus Iohannis a vorbit din nou despre pactul propus în urma referendumului pentru Justiție, a apreciat pozițiile PNL și USR Plus și i-a criticat pe pesediști: „Cine face fițe? PSD. Păi se poate? După ce și-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se așteaptă acum să facă ce trebuie. Ei nu fac. De ce? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea pesedistă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Au venit cu fel și fel de povești (…), chestiuni de-ale lor, doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Acum PSD caută tot felul de șmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiției, legile pentru următoarele alegeri. Până când această majoritate PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”, a conchis Iohannis.