News

Klaus Iohannis: “PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înţelegeri?” Video

29.04.2020 | 12:23
Klaus Iohannis PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor Oare ce va promis liderul de la Budapesta in schimbul acestei intelegeri Video
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Klaus Iohannis: PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

Președintele a avut o reacție dură la adresa PSD, după ce proiectul de lege privin autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Klaus Iohannis a spus că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a avut o reacție virulentă la adresa Partidului Social Democrat într-o declarație de presă în care a spus că aceștia au făcut o înțelegere cu cei de la UDMR.

”Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora!

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora!

Posted by Fanatik News on Wednesday, April 29, 2020

Iohannis promite că legea nu va exista atâta timp cât el va fi președinte

Președintele a precizat că în timp ce el și Guvernul condus de Ludovic Orban se luptă cu pandemia de coronavirus și pentru viețile oamenilor, PSD face înțelegeri în Parlament.

”PSD se luptă pentru a le da Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică PSD-istă . De aceea, se înţelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva. Cât sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va existae”, a continuat Iohannis.

ADVERTISEMENT

În încheiere, șeful statului a anunțat că nu își mai dorește o astfel de majoritate toxică care votează împotriva românilor și a promis că o astfel de lege nu va exista atâta timp cât el va fi președinte.

Proiectul de lege privind acordarea statutului de autonomie Ţinutului Secuiesc și care a fost  adoptat tacit de Camera Deputaţilor săptămâna trecută, aparține parlamentarilor UDMR, Biro Zsolt-Istvan şi Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy.

ADVERTISEMENT

Senatul se reunește miercuri pentru a vota împotriva proiectului de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc. Proiectul va fi supus votului, în camera decizională neexistând posibilitatea adoptării tacite.

 

ADVERTISEMENT