News

Klaus Iohannis, pus la zid de presa din Germania: „Nu este vrednic pentru această onoare”

17.05.2020 | 21:46
Klaus Iohannis pus la zid de presa din Germania Nu este vrednic pentru aceasta onoare
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis este tras de urechi de presa din Germania, pentru derapajul său la adresa maghiarilor. Nemții consideră că Iohannis nu ar trebui să mai primească premiul Aachen Charlemagne.

Klaus Iohannis nu ar trebui să primească premiul Aachen Charlemagne

Este al 4-lea atac al presei germane la adresa lui Iohannis, după ieșirea în care președintele a acuzat PSD că ajută „ungurii să fure Ardealul”.

ADVERTISEMENT

Der Spiegel, Neue Zurcher Zeitung, Deutsche Welle și Allgemeine Zeitung sunt ziarele influente care l-au pus la colț pe liderul României.

François Mitterrand, Helmut Kohl, Winston Churchill, Konrad Adenauer, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Papa Ioan Paul al II-lea și Bill Clinton au primit în ultimii ani distincția Aachen Charlemagne.

ADVERTISEMENT

Iohannis ar trebui să intre în „liga selectă a câștigătorilor” acestui premiu, însă jurnaliștii nemți cer autorităților să nu îi acorde această distincție lui Iohannis.

„Criticii președintelui știu însă în ce zi ar trebui ca această ceremonie să aibă loc: Niciodată. Pentru că nu este vrednic pentru această onoare”, au explicat jurnaliștii, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii germani au făcut un scurt istoric al relațiilor româno-maghiare din ultimele secole, explicând că legea privind autonomia Ținutului Secuiesc n-a avut niciodată șanse de reușită.

Iohannis e acuzat că a provocat o criză prin declarația sa nedorită: ”Această poveste, un proces politic intern, nu ar fi fost niciodată de interes pentru restul lumii sau pentru Direcția Premiilor Charlemagne, dacă președintele Klaus Iohannis nu umfla o banalitate legislativă și nu o transforma într-o criză de stat”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, PSD nu a scăpat de critici, fiind „alintat” de jurnaliștii germani drept o ”piscină pentru micii escroci și oligarhii corupți”.

Klaus Iohannis a fost acuzat de multă lume în ultima vreme pentru că are un discurs exclusiv îndreptat asupra PSD-ului, pentru a distrage atenția de la nenumăratele gafe pe care Guvernul Orban le-a făcut în aceste două luni.

ADVERTISEMENT