News

Klaus Iohannis, reacție după creșterea infecțiilor cu tulpina Delta. Ce spune președintele de noi restricții

Klaus Iohannis a avut o reacție după creșterea infecțiilor cu tulpina Delta și a vorbit despre eventualitatea revenirii la unele restricții.
09.07.2021 | 09:40
Klaus Iohannis reactie dupa cresterea infectiilor cu tulpina Delta Ce spune presedintele de noi restrictii
ADVERTISEMENT

Tulpina Delta, considerată a fi una extrem de contagioasă, se extinde și în România. Tot mai multe cazuri sunt raportate de autorități în ultimele zile. S-au consemnat și decese.

În ceea ce-l privește, președintele Klaus Iohannis nu consideră că sunt necesare noi restricții pentru a lupta cu un nou posibil val de infecții.

ADVERTISEMENT

Ce spune Klaus Iohannis despre posibile restricții după creșterea infecțiilor cu tulpina Delta

Aflat vineri la Sofia, acolo unde participă la cel de-al 6-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), alături de omologii din Bulgaria, Polonia și Letonia, Iohannis a vorbit și despre situația epidemiologică din țară.

În viziunea șefului statului, încă nu sunt necesare măsuri restrictive. Pe de altă parte, acesta subliniază rolul fundamental al vaccinării și îi îndeamnă pe români să se imunizeze pentru a evita spitalizarea și formele grave de Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Sincer, nu cred că e cazul să impunem noi restricții, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie.

Am repetat acest lucru de multe ori și o să-l repet și acum. Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stă în vaccinare.

ADVERTISEMENT

La noi, vaccinarea este posibilă, vaccinul este posibil, fără programare, fără niciun fel de birocrației.

Eu recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Este foarte simplu”, a spus Iohannis, vineri dimineața.

ADVERTISEMENT

România, aproape 60 de cazuri de infectare cu tulpina Delta

Până în prezent, în România, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară. Cele mai multe au fost înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București.

În urmă cu o zi, varianta Delta a provocat alte două decese în țara noastră. Este vorba de doi bărbați din Bacău, unul de 35 de ani și celălalt de 62.

Ambii au călătorit în Finlanda și niciunul nu era vaccinat. Centrul național de vaccinare a confirmat moartea celor doi, pe baza datelor INSP, potrivit Digi24.

Până acum, tulpina depistată pentru prima dată în India a produs trei decese în țara noastră. Primul dintre ele a avut loc la data de 24 iunie.

Mutația Delta, detectată pentru prima dată în India, este de două ori mai contagioasă decât tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât varianta Alpha, cunoscută ca varianta britanică, potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Vaccinare.

ADVERTISEMENT