News

Klaus Iohannis, reclamat la CNCD! Acuzele la adresa UDMR și PSD l-ar putea costa pe șeful statului

03.08.2020 | 17:46
Klaus Iohannis reclamat la CNCD Acuzele la adresa UDMR si PSD lar putea costa pe seful statului
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD! Asociația maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor este cea care s-a arătat deranjată de afirmațiile șefului de stat.

Aceștia s-au arătat deranjați de anumite declarații ale președintelui. Arătate cu degetul au fost cele în care Iohannis a zis că de vină pentru criza sanitară şi pandemia din România ar fi PSD, alături de alte partide, printre care şi UDMR.

ADVERTISEMENT

„Am făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, în declaraţia sa, că UDMR şi astfel pe toţi ungurii din România că au provocat criza sanitară.

Klaus Iohannis, reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Potrivit declaraţiei şefului statului, PSD şi alte partide, inclusiv UDMR, sunt responsabile pentru pandemia din România, pe care nu o poate gestiona deloc Guvernul liberal”, arată Asociaţia Mikó Imre, într-o postare pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Guvernul şi-a făcut treaba, Preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români.

Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR.

ADVERTISEMENT

Să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele.

Și atunci PSD a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută săptămâna trecută la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când cele două părți au ceva de împărțit. Pe 29 aprilie, asociaţia Mikó Imre l-a reclamat pe Klaus Iohannis la CNCD din cauza declaraţiilor acestuia pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Pe 20 mai, CNCD l-a amendat pe Klaus Iohannis cu suma de 5.000 de lei pentru afirmaţiile făcute recent în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc. CNCD a considerat că declaraţiile şefului statului au creat o atmosferă „ostilă, degradantă, umilitoare”.

„Declaraţiile domnului preşedinte au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa cetăţenilor români aparţinând minorităţii naţionale maghiare din România.

Pentru valoarea amenzii s-a avut în valoare contextul, gravitatea faptei şi intervenţia ulterioară a domnului preşedinte”, a declarat atunci preşedintele CNCD Csaba Asztalos.

 

 

ADVERTISEMENT