News

Klaus Iohannis refuză una dintre propunerile lui Viorica Dăncilă: „O să fie ministru la nimic”

30.05.2019 | 17:27
Klaus Iohannis refuza una dintre propunerile lui Viorica Dancila O sa fie ministru la nimic

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat ferm pe poziții și a anunțat că a refuzat una dintre propunerile de miniștri făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru cele patru posturi care devin vacante. Este vorba despre propunerea lui Titus Corlățean ca vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Klaus Iohannis îl refuză pe Titus Corlățean, propus de Viorica Dăncilă

E o alegere total nepotrivită și pot să vă spun, la cald, că va fi clar, respinsă. Titus Corlățean o să fie ministru la nimic!”, este declarația fermă a lui Klaus Iohannis, la o zi după ce Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru de externe pentru poziția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. El a fost șef al diplomației române în perioada 6 august 2012 – 10 noiembrie 2014, când a fost demis pentru proasta gestionare a votului din Diaspora în primul tur al alegerilor prezidențiale. Acest scenariu s-a repetat și în acest an, la alegerile europarlamentare din 26 mai, iar Iohannis a cerut o consultare cu toate partidele pentru a găsi o soluție:

„Sunt convins că se vor găsi soluții rapide pentru a nu se repeta fiascoul de la europarlamentare. Sunt convins că se vor găsi soluții. Această catastrofă a fost organizată de guvernul pesedist. Nu au decât să evalueze ce vor ei, dar vina politică este clar la guvern. Este evident că vinovați sunt ministrul de externe și ministra de interne. Poate nu ați înțeles bine, ei doi zic că își dau demisia, dar eu le-am cerut demiterea! Doamna Dăncilă mi-a spus că rămâne să mai judece chestiunea.”

Titus Corlățean, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru vicepremier, a fost refuzat de Klaus Iohannis *foto: hepta.ro
Titus Corlățean, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru vicepremier, a fost refuzat de Klaus Iohannis *foto: hepta.ro

Klaus Iohannis vede drept „oportună” o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

Klaus Iohannis a fost întrebat și despre noul președintele al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cel care a câștigat numirea în dauna Ralucăi Turcan, cea care a fost propunerea opoziției: „Așteptăm să vedem cum se comportă noul președinte al Camerei Deputaților și să vedem cum se va comporta”.

Despre posibilitatea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, Klaus Iohannis a spus: „Este foarte clar că este oportună o nouă moțiune de cenzură, după ce PSD-ul a pierdut alegerile europarlamentare”.

Cât despre fricțiunile din opoziție, între liderii PNL și USR-Plus, Iohannis s-a arătat împăciuitorist: „Aceste aspecte o să dispară pe parcurs”, a mai spus președintele României, în fața presei.