News

Klaus Iohannis rupe tăcerea! Președintele a dat replica PSD-ului: “Mă fac mut, dar românul s-a săturat de aruncat lături”

23.05.2019 | 20:47
Klaus Iohannis vrea dezbatere politica cu PSD

Președintele României, Klaus Iohannis, a răbufnit și a spus că și-ar dori să aibă parte de o dezbatere politică reală cu Partidul Social Democrat, dar nu se poate pentru că adversarii săi politici aruncă cu ”lături” și au un limbaj de ”mahala”.ă, cu care ar trebui să meargă la can can, nu în politică.

Klaus Iohannis spune că ar dori să aibă o dezbatere politică cu PSD, dar este împroșcat cu lături

”Eu nu cred că trebuie să ne speriem de tabere politice și oameni care au păreri foarte diferite. Nu trebuie să ne speriem că societatea civilă a devenit activă și nu trebuie să ne temem de această situație.

Eu cred că ar trebui să ne speriem de altceva: faptul că nu ducem aceste chestiuni spre o dezbatere de idei, noi reușim doar să ne certăm. Este nevoie de o dezbatere, care poate să fie și în termeni mai duri, dar cu un rezultat final. Eu m-aș feri de o societate de tip unificator comunist, acolo unde toată lumea avea un viitor de aur, însă n-a fost să fie.

Klaus Iohannis vrea dezbatere politica cu PSD
Klaus Iohannis vrea dezbatere politica cu PSD

”Eu cred că românii s-au săturat de aruncatul de lături în politică”

Ceea ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî dezbaterea și atacul politic foarte mult. Una este să acuzi politic. Eu acuz politic pentru că PSD a ratat guvernarea și din partea cealaltă vine unul și spune că președintele este mut. Cu așa ceva nu vi în politică, cu așa ceva te duci la can can.

Tare mi-ar plăcea să am o dezbatere politică cu adversarii, dar ce pot să discut cu unii pe care îi acuz politic, iar ei îmi răspund jignindu-mi persoana. Eu pot să trăiesc cu asta, dar nu ne ajută deloc în dezbaterea politică. (…) Eu cred că românii s-au săturat de aruncatul de lături în politică și cred că vor veni tot mai des politicieni cu discurs politic, nu cu limbaj de mahala”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS